Voetbal 3de Afdeling VV BSchoonbeek-Beverst - FC Diest 1-0

Gilles Schodts kan eerste nederlaag niet afwenden: “We verdienden een draw”

Gilles Schodts: “We zitten niet in zak en as, want met vijf punten is de balans goed.” © Guy Meurs

Diest -

Diest keek vijf minuten na rusten tegen een 1-0 aan bij Schoonbeek-Beverst en kreeg ondanks veel goeie wil die score niet van het bord. Het blijft zo met vijf punten uit vier wedstrijden. Linkerverdediger Gilles Schodts (18) hielp na de pauze mee forse druk te zetten, maar kon die eerste nederlaag niet afwenden.

René Beelen

Iemand van achttien in het eerste elftal droppen blijft hoe dan ook een risico. Maar Gilles Schodts, die samen met zijn broer Beau van Thes Tessenderlo overkwam, blijkt al meteen een voltreffer. Dat toonde hij zaterdagavond nog maar eens in Schoonbeek-Beverst. “

“Samen met mijn drie jaar oudere broer voetbalden we het voorbije seizoen bij Thes”, heeft Gilles Schodts het over zijn komst bij Diest. “Ik zat overwegend op de bank om af en toe in te vallen. Maar meer in een eerste ploeg voetballen was mijn intentie. Bij Diest is dit al aardig gelukt en ik ben tevreden met dit niveau. Ik heb geen reden tot klagen.”

“We verloren met de kleinste cijfers van Schoonbeek-Beverst, maar we verdienden een draw. De eerste helft haspelden we minder goed af, maar dat veranderde na de rust. Aan weerszijden noteerden we nauwelijks kansen. Of de toeschouwers die match zo vervelend vonden, weet ik niet. Onze keeper stond machteloos tegen de vrije trap net na de rust. De bal zoefde onhoudbaar in de winkelhaak. We deden er alles aan om gelijk te stellen. Zo zetten we hoge druk maar ook nu was het moeilijk om openingen te vinden. Toen een goed kwartier voor het einde een thuisspeler met een tweede geel naar de douche moest, verhoogden we de druk. Ondanks die felle inspanningen geraakten we niet langszij. Na die nederlaag zitten we niet in zak en as, want met vijf punten is de balans goed. Zeker na die moeilijke voorbereiding. Niemand had trouwens verwacht dat we het in de competitie zo behoorlijk gingen doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten