Wielrennen Beloften GP Potterie Tienen

Len Dejonghe debuteert in continentaal team: “Bewijzen dat ik het niveau aankan”

Kortenbergenaar Lionel Taminiaux boekte in Tienen zijn tweede zege in evenveel dagen.© Guy Meurs

Leuven -

Len Dejonghe (21) uit Wilsele werd twaalfde in de GP Potterie in Tienen, gewonnen door Kortenbergenaar Lionel Taminiaux die zijn tweede zege in evenveel dagen boekte. Voor Dejonghe geen resultaat dat kreten van bewondering opwekt, wat niet wegneemt dat hij uitstekende perspectieven heeft. Volgend jaar schuift hij immers op naar een niveau hoger.

Ief Vertommen

“Ik had er in Tienen meer van verwacht”, zegt Dejonghe. “Het ging tenslotte om een koers in eigen regio en om een gelegenheid om mij nog eens met de profs te meten daar waar dat volgend jaar vaste prik zal zijn. Voor mijn ogen scheidden zich twee omvangrijke groepen af van de hoofdmacht. Met twee compagnons geraakte ik weer bij de eerste groep, waaruit dan weer enkele renners de ruimte in doken. Boeken dicht en dat was toch een lichte ontgoocheling voor mij. Zeker nadat ik vorige week in Meerle nog tweede was geworden ondanks een val.”

Van Dejonghe was geweten dat zijn veldritcarrière een aflopend verhaal was. Vorig jaar wou het maar niet vlotten. Naar de reden gist hij nog steeds. De weg dan maar en daar heeft hij het toch wel getroffen. Al liet de bekendmaking van de naam van het team wel wat op zich wachten. Zoals in de meeste andere gevallen was het wachten tot de sponsor zich officieel bekendmaakte.

“Dat wordt dan Materiel Vélo, het huidige Dolcini Geofco”, aldus Dejonghe. “Een continentaal team waar ik van het statuut van elite met contract zal genieten. Waardoor ik verstoken zal blijven van de regionale 1.12-wedstrijden, maar dat weegt niet op tegen de kansen die ik nu ga krijgen om mij te tonen in wedstrijden met overwegend profs. Er waren nog wel een paar schaarse contacten met andere teams, maar ik wou zekerheid nog voor het seizoen ten einde liep.”

“Nu krijg ik een mooi programma voorgeschoteld. Ik wil mij tonen in de wedstrijden die mij liggen, genre Dwars door het Hageland. Het is alleszins een stap vooruit en ik wil bewijzen dat ik dat niveau aankan”, besluit een optimistische Dejonghe, die dinsdag nog in het peloton eindigde in een wedstrijd in Vichte overwegend bevolkt door profs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten