Voetbal 2de Afdeling VV  A en B

Lebbeke onderuit met 3-4: “We speelden Sinterklaas”

Francky Cieters (archief) baalde als een stekker. ©  Geert De Rycke

Lebbeke -

Wegens bekerverplichtingen kwamen Aalst, Lokeren-Temse, Oudenaarde, RC Gent en Dikkelvenne niet in actie. Ook Zelzate bleef werkloos omdat de partij op Aalst pas woensdag wordt afgewerkt.

Wim Redant

In 2de Afdeling B ging coach Tom De Cock met Lebbeke ondanks een spectaculaire remonte met 3-4 onderuit tegen Bilzen. “We speelden Sinterklaas in een ondermaatse eerste helft met drie weggeefgoals. Het siert de groep wel dat ze de mentale weerbaarheid toonde om terug te vechten en zelfs langszij te klimmen. Dan is het wel doodzonde dat het veroverde punt nog werd te grabbel gegooid door een dekkingsfout. Een kanjer als Allegria laat een geschenk niet liggen.”

Erpe-Mere liet in de toegevoegde tijd nog een zege door de vingers glippen tot wanhoop van coach Levi Jacobs. “Met een tikje meer efficiëntie pronkten we met 6 op 12 in de middenmoot, maar we moeten het stellen met één schamel punt. Een hoekschop schamperde via de Gullegemse doelman tegen de netten. Hoe veel pech kan je eigenlijk hebben?”, klonk het vertwijfeld. Erpe-Mere beende onderin wel Zelzate bij evenals Merelbeke dat met 2-1 de boot in ging op Oostkamp, ook al met een late tegentreffer. Francky Cieters baalde als een stekker nadat Wetteren met 1-2 in het zand had gebeten tegen een uitgekookt Westhoek. “Ik kan niemand iets kwalijk nemen, want iedereen was bij de les. Ik zag een ploeg met vertrouwen die liefst tien kansen in elkaar knutselde. Enkel onze afwerking stond niet op punt. Westhoek beschikt blijkbaar over de individuele kwaliteiten om via Cremers en Coppin uit een minimum van kansen toch de volle buit te puren.”

Titelverdediger Petegem en Olsa Brakel deelden billijk de punten. De Petegemse coach Bert Dhondt bewierookte het openingskwartier. “We namen een overrompelende start die we bekroonden met een treffer. Nadien schakelde Brakel wat bij en het klom langszij op een inworp, het handelsmerk van Olsa. Ook na rust slikten we een goal na een inworp. We klommen langszij en flirtten nog met de winnende treffer, maar een draw was billijk.”

Olsa-coach Fanno Nijst was het ermee eens. “Na een moeizame start konden we wedijveren met Petegem. Stiekem droomde ik van de zege, maar een punt bij de kampioen is best OK.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten