Robbe Naudts nipt onderuit met Kortrijk Spurs: “Dubbel gevoel, want er zat meer in”

Kortrijk Spurs-Antwerp Giants: Nick Tomsik is Jean Marc Mwema en Quentin Goodin te snel af.© VDB

SKT Ieper-Limburg United: Sam Hemeleers torent boven Jarne Lesuisse en Dieter Souvereyns uit. © VDB

1 / 2
Kortrijk/Ieper -

In een tot de nok gevulde Lange Munte in Kortrijk troffen de Spurs eersteklasser Antwerp Giants. De West-Vlamingen gingen mee tot in het slot van de wedstrijd, maar na een knappe prestatie moesten ze toch het onderspit delven.

SKT Ieper verloor zondag kansloos van Limburg United.

Cis Castelein

“Het geeft een dubbel gevoel”, vangt Robbe Naudts aan. “We zijn trots op de knappe prestatie, maar aan de andere kant zat er zeker meer in. Als sportman ga je altijd voor een overwinning, anders begin je er niet aan. We wisten dat het een lastige partij ging worden, maar ook het moment om onze eerste stappen richting professionalisering te tonen met Kortrijk.”

Dat de Spurs een volgende stap willen zetten, is geen geheim in de basketwereld. “We zitten met ambitieuze spelers en een ambitieuze club. Het woord titel willen we zeker niet in de mond nemen, want je weet nooit wat er kan gebeuren qua blessures of onverwachte omstandigheden. De nieuwe poule-indeling zal ook wat afwachten worden. Hoe dan ook ben ik ervan overtuigd dat we mooie zaken kunnen bereiken met deze club en dat we hoge verwachtingen mogen scheppen.”

De ambitie van de club begint meer en meer zijn vruchten af te werpen in de regio. De meer dan 700 toeschouwers konden dat beamen in een aanlokkelijke bekerwedstrijd. “Het is altijd een beetje een galamatch”, besluit Robbe. “We hopen dat we enkele nieuwe supporters hebben kunnen aantrekken, die we de rest van het seizoen kunnen verwachten.”

Klaar voor derby tegen Waregem

SKT Ieper trof op zondagmiddag eersteklasser Limburg United. De club uit de Euromillions League, die zich versterkte met Serron en De Zeeuw bleek een te duchten tegenstander voor Ieper en coach Bruce Minne.

“We wisten hoe dan ook dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar al bij al kunnen we tevreden zijn van het eindresultaat. Het merendeel van de wedstrijd waren we de evenknie van Limburg. Helaas wordt elk foutje op dat niveau afgestraft en zie je dat enkele mindere minuten het verschil maken. Ik denk dan vooral een onze shotselectie en turnovers die voor problemen zorgden. Aan de andere kant zijn we nooit van het veld gelopen en onder de korf werden we zeker niet gedomineerd. Het zijn die zaken die ons vertrouwen moeten geven met het oog op het vervolg van de competitie.”

De opkomst voor de galawedstrijd was minder dan verwacht, maar daar ziet coach Minne geen probleem in.

“Het is in Ieper geweten dat de opkomst verhoogt zodra het seizoen aanvangt. We verwachten tegen Waregem dan ook een mooie opkomst volgend weekend. Het is meteen een eerste derby van het seizoen en ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. De voorbereiding was perfect en tegen Limburg kwamen onze werkpunten terug boven. Daar zullen we deze week de focus op leggen om er volledig klaar voor te zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten