Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge - SV Diksmuide 0-1

Diksmuide spoelt vertrek van T1 Deschodt door met eerste zege in Boezinge: “Hopelijk is de trein nu vertrokken”

Karel Van Roose gaat op de knieën in dit duel met bezoeker Thibault Vandenbussche. © Bart Vandenbroucke

Twee dagen nadat trainer Allan Deschodt zelf de handdoek gooide, won SV Diksmuide dankzij een strafschop bij titelkandidaat Sassport Boezinge. “Hopelijk zijn we nu gelanceerd”, zei Matthias Feys.

Amaury Verdruye

Beide ploegen proberen dit seizoen de poort richting derde afdeling open te beuken. Boezinge was met 7 op 9 goed op dreef, terwijl in Diksmuide de motor met 2 op 9 nog wat sputterde. Ondanks het verschil in het klassement was de eerste helft goed in evenwicht. De bezoekers konden enkele keren dreigen, maar de grootste kans viel aan de overkant. Thomas Timmerman zag vlak voor de rust zijn schot via de paal buiten vliegen en zo bleef het 0-0. Vijf minuten na de pauze ging de bal op de stip. Diksmuide-kapitein Cardon twijfelde niet en zette de 0-1 op het bord.

“Zulke domme fouten mogen we niet meer maken”, sakkerde Boezinge-trainer Angelo Paravizzini over de strafschopfout. “Vorige week in Varsenare overkwam ons precies hetzelfde. Er zijn geen drama’s gebeurd, maar dit zouden we niet meer mogen tegenkomen. Ik heb zeker niet het gevoel dat we slecht speelden. Ik denk zelfs dat onze ploeg hier op termijn sterker zal uitkomen. Er zat veel strijd in de match en dat belemmerde ons om echt in ons spel te komen. Ik wil geen clichés verkopen, maar het ontbrak ons ook wat aan geluk. Na hun rode kaart brachten we nog een slotoffensief, maar de bal werd in het slot nog van de lijn gekeerd. We verdienden niet te verliezen, maar we waren zelf ook niet goed genoeg.”

Bij Diksmuide smeulde al weken een vuurtje, maar Allan Deschodt zette donderdag na de training het kot in brand. De spelers blusten zaterdagavond al het vuur. Na een woelige week deed de overwinning dan ook meer dan deugd.

“Het was misschien niet honderd procent verdiend, maar we hebben de overwinning zeker ook niet gestolen”, vond routinier Matthias Feys. “Een trainerswissel is natuurlijk nooit leuk: niet voor de club, niet voor de spelers en niet voor de trainer. Uiteindelijk hadden we met Allan evenveel kans gehad om deze match te winnen. In de eerste drie matchen verdienden we ook meer dan een 2 op 9. We hebben veel kwaliteit, maar we moeten het als ploeg doen en dat was in die eerste matchen niet altijd het geval. Dat lag zeker niet aan de coach. Ik hoop dat de trein nu vertrokken is. Het is een kwestie van deze prestatie te bevestigen en volgend weekend tegen RC Lauwe de eerste thuiszege te pakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten