Boot kapseist in Bangladesh, zeker 32 doden

 ©  AFP

In het noorden van Bangladesh zijn zondag zeker 32 mensen om het leven gekomen nadat een boot kapseisde in een rivier. Dat meldt de politie. Ongeveer een zestigtal personen zijn nog vermist.

jvhBron: BELGA

De boot vervoerde tot 90 hindoe-pelgrims die onderweg waren naar een tempel, toen hij te midden van de rivier Karotoa plots kapseisde en zonk. Volgens Sirajul Huda, het hoofd van het politiedistrict, ging het om “drie keer de vervoerscapaciteit”.

“In de ochtend was het zwaar aan het regenen en verdrongen de pelgrims zich in de boot om snel de tempel te bereiken”, zei Huda. Er werd nog gevraagd aan enkele passagiers om van de boot te gaan, maar niemand luisterde, zei Huda.

Duizenden hindoes in Bangladesh, een land waar de moslims in de meerderheid zijn, trekken elk jaar naar de tempel van Bodeshwari. Zondag is het begin van de Durga Puja, het belangrijkste hindoefeest in Bangladesh, dat grote menigtes lokt naar de tempels.

Door een gebrek aan onderhoud en de overbevolking gebeuren er regelmatig scheepsongevallen in Bangladesh, een arm land dat doorkruist wordt door rivieren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten