Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge - SK Nieuwkerke 2-3

Leider Nieuwkerke buigt in dolle slotfase 2-0-achterstand om in 2-3-zege en behoudt maximum: “Dat is het mooie aan voetbal”

Jonas Capoen met de tackle op Benjamin Lutun, die met twee goals een groot aandeel had in de wederopstanding van Nieuwkerke. © Bart Vandenbroucke

Ieper / Heuvelland -

Met goals van Vandewalle en Sietse Jacob leidde SK Vlamertinge na twintig minuten verdiend met 2-0 tegen leider Nieuwkerke. Tien minuten voor tijd stond die stand nog steeds op het bord, maar de bezoekers zetten in een dolle slotfase de scheve situatie nog helemaal recht.

Fons Vandewynckele

Nieuwkerke behoudt het maximum van de punten (12 op 12), maar de jongens van trainer Eddy Verbeeck kropen in Vlamertinge wel door het oog van de naald. Met nog tien minuten te gaan gaf niemand nog een eurocent voor de kansen van de leider, maar uiteindelijk ging Nieuwkerke toch met de zege lopen.

“Dat is nu eenmaal het mooie aan voetbal”, lachte Benjamin Lutun, die met twee goals een groot aandeel had in de wederopstanding. “Vlamertinge maakte het ons bijzonder moeilijk. De thuisploeg ging vol voor iedere bal en wij kwamen moeilijk in ons spel. Na de rust hoopten we het tij te doen keren, maar het bleef bij goede bedoelingen. Tot de aansluitingstreffer voor de nodige onrust zorgde bij de thuisploeg. Met deze overwinning nemen we revanche voor de nederlaag van vorig seizoen. Toen leidden we met 0-2 maar gingen we nog met 5-3 de boot in. Ik amuseer me bij Nieuwkerke, daar moet je niet aan twijfelen. Vorig seizoen was ik goed voor 17 doelpunten en nu heb ik er ook alweer drie achter mijn naam, maar toch primeert het ploegbelang.”

“Deze nederlaag komt hard”, zuchtte Vlamertinge-doelman Warre Verstraete. “Allicht dachten we te vroeg dat de schaapjes op het droge waren. Mits winst tegen Nieuwkerke hadden we nu 7 op 12 en konden we van een geslaagde start spreken. Nu is dat niet het geval. Met welke ambities we dit seizoen afhaspelen? Een eindrondeticket moet kunnen, op voorwaarde dat we in elke wedstrijd negentig minuten bij de les zijn. Volgend weekend trekken we naar Moorslede. Alleen winnen is goed genoeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten