Olympisch kampioen Bart Swings wordt bij zijn team IKO mentor van jonge specialisten op massastart

 ©  AP

IKO, de schaatsploeg van Bart Swings, wil een handvol schaatsers opleiden als specialisten in de massastart. Als expert en olympisch kampioen op dat onderdeel krijgt Swings een rol als mentor. Dat heeft Erik Bouwman, een van de IKO-coaches, laten weten aan de site schaatsen.nl.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Het gaat om Robin Groot, Yves Vergeer en Kayo Vos, die een gespecialiseerde opleiding krijgen. Groot (21) werd in 2020 wereldkampioene bij de meisjes en had het jaar daarvoor al drie WK-medailles behaald. Vergeer (21) en Vos (19) pakten eveneens plakken bij de juniorenstrijd op het WK. Bouwman benadrukt dat het om een langetermijnplanning gaat.

IKO had geen schaatsers bij de eerste massastart van het seizoen, die vrijdag in Leeuwarden werd gehouden. Het team was op fietstrainingskamp bij het Balatonmeer in Hongarije. “Volgende keer zijn we er zeker bij”, aldus Bouwman “De massastart is juist een onderdeel waarin we de voorbije jaren hebben geïnvesteerd.” Swings is in Hongarije niet present, hij skeelerde zaterdag naar zijn achtste overwinning in de marathon van Berlijn.

 ©  BART DEWAELE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten