Voetbal 1ste provinciale HO Bierbeek - VK Linden 3-0

T1 Carlo Lavigne ziet dat het plaatje (12 op 12) klopt bij Bierbeek: “Nu zijn we vooral op aanvallend vlak beter dan vorig seizoen”

Wout Bache is voorbij bezoeker Andreas Van Meerbeek en schiet de 1 - 0 binnen.  ©  Luc Verbruggen

Bierbeek -

Bierbeek pakte een puike 12 op 12 nadat op eigen veld Linden werd geklopt (3-0). Thuistrainer Carlo Lavigne zag het graag gebeuren en looft zijn groep. Bij de bezoekers kreeg Dieter Hannes na drie speeldagen opnieuw zijn kans in doel, hij zag dat alles wat vorig seizoen meezat nu allerminst in het voordeel uitdraait.

Stefan Van De Weyer

“In de eerste 10 minuten waren we afwachtend, daarna namen we het spel over. Het was een verdiende 3-0, de score had hoger kunnen oplopen. We verwachtten de lange bal op Somers, die vaak veel meters maakt, ze kozen voor een team dat veel werkt. Zij kregen amper een kansje en wij zaten aan ongeveer 7 mogelijkheden”, blikt T1 Carlo Lavigne terug.

“We staan nu met 12 op 12 op kop. Als team komen we steeds op het veld om te winnen. Vorig jaar was mijn groep beperkter, maar nu zijn we vooral op aanvallend vlak beter met een Bache die al zeven keer scoorde in vier matchen. Ook onder meer Benamar, Zaidi en Nys dragen hun steentje bij. We hebben een bank die bij iedere andere eersteprovincialer steeds zou spelen. De hele kern doet het goed en is gedreven, momenteel klopt het plaatje.”

Zeer vervelend

“Dan krijg je een kans en dan krijg je er drie binnen, zeer vervelend. We waren degelijk gestart, het balbezit was voor Bierbeek, maar we konden er regelmatig uitkomen, zonder grote kansen weliswaar,” stelde de bezoekende goalie Dieter Hannes vast.

“Dan valt de 1-0 na een bal tussendoor op Bache, die een teen sneller op de bal is dan ik en dan zie je het vertrouwen van veel jongens wegzakken. Waar het vorig jaar allemaal meezat, zitten wij nu in de hoek waar de klappen vallen. Dan probeer je in de tweede helft iets meer druk te ontwikkelen en kan Bierbeek via de omschakeling en Nys, een schot dat via de deklat binnengaat, een tweede maal scoren en dan weet je dat het op Bierbeek bijna onmogelijk wordt.”

“Vervolgens volgt nog een mooie 3-0 van hen. We moeten dringend de koppen eens bij elkaar steken en iedereen opnieuw aan hetzelfde zeel laten trekken. Enkel zo kunnen wij uit deze moeilijke periode geraken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten