Voetbal  2de provinciale A   FC Galmaarden

Casimir Claeys verrast Kester-Gooik: “Ik zou graag eens naar eerste provinciale trekken met Galmaarden”

Casimir Claeys: “Met 7 op 12 zijn we super tevreden over onze start.”  ©  GEERT TRESIGNIE

Galmaarden -

Zaterdag zorgde Casimir Claeys (28) met Galmaarden voor de verrassing door titelkandidaat Kester-Gooik in eigen huis te vloeren. De jeugdspeler van Bever groeide als box-to-box uit tot een sleutelspeler bij Galmaarden.

Wim Redant

Casimir Claeys stond tijdens de mercato in de belangstelling van Kester-Gooik, maar ging niet in op het aanbod. Zaterdag diende de financiële consultant de Gooikse fusieclub vanop de stip de doodsteek toe.

“Ook aanvoerder Jens Muylaert en Arno Hiers staan op het penaltylijstje, maar Jens gaf me meteen de bal en ik vlamde die binnen. Kester-Gooik werd na een rist transfers getipt als titelkandidaat, waardoor deze derbyzege een leuke verrassing vormt.”

“We kwamen snel op voorsprong via Falke Durant, een jonge snaak die de overstap maakte uit vierde provinciale bij Galmaarden B. Met 7 op 12 zijn we supertevreden over onze start. Vorige week verloren we van Meise na een wedstrijd die een gelijkspel verdiende. Tegen Wemmel beten we in het zand.”

Vorig seizoen wist Galmaarden zich pas op de valreep te redden. “Vorig seizoen was Galmaarden de ploeg met de meeste tegengoals. Dit seizoen staat onze defensie veel sterker. Het accent ligt nu op een gesloten verdediging, om dan via een snelle omschakeling te proberen scoren.”

Positie acht

“In Gooik lukte dat aardig. Ik voel me in mijn sas op mijn favoriete positie acht. Na onze tweede treffer verhoogde Kester-Gooik wel de druk, maar die bleek steriel, wat misschien ook de verdienste was van onze goede organisatie. Een derby zorgt sowieso voor extra motivatie. Kester-Gooik behoort samen met leider Kraainem en Hoeilaart bovendien tot het kransje titelfavorieten.”

“Na een moeilijk seizoen werden enkele prima transfers gerealiseerd, zodat de lat nu hoger ligt. We zouden het behoud snel moeten kunnen afdwingen en misschien mogen we wel dromen van de linkerkolom.”

Casimir verhuisde intussen naar Wetteren, maar bleef Galmaarden trouw. “Mijn moeder woont nog steeds in Bever en thuiswedstrijden combineer ik steevast met een bezoekje aan mijn ouderlijke woonst. Zondag ontvangen we met Hoeilaart meteen een andere titelkandidaat.”

“Als underdog proberen we opnieuw te verrassen met een stevig blok als uitgangspunt. Op mijn zeventiende debuteerde ik destijds al bij Bever in de Henegouwse tweede provinciale. Daar lag het niveau wel lager dan in Vlaams-Brabant. Ik zou graag eens naar eerste provinciale trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten