Voetbal 2de provinciale B SC Aarschot - VC Kessel-Lo 1-0

Uitblinker Wouanssi Tiako Arice bezorgt Aarschot 6 op 6 na gemiste start: “Onze fans verdienen dit”

Arice Tiako Wouanssi gaat in duel met bezoeker Jens Spiessens. © Guy Meurs

Aarschot -

Aarschot haalde het met 1-0 tegen Kessel-Lo. In een eerste helft kwam de betere thuisploeg op voorsprong via El Assaoui. Na rust was er meer dadendrang bij de bezoekers. In het slot vielen er nog een reeks kaarten, twee uitsluitingen en tien minuten extra tijd te noteren, maar de score bleef ongewijzigd.

Stefan Van De Weyer

In de beginfase ging het op en neer, rond het half uur drukte Aarschot en kwamen de bezoekers er niet meer uit. Aarschot waarschuwde met een kopbal op de lat van Haddouti, Arice miste de rebound. In de tweede helft volgden veel druk en kansen van KVC, Arice kwam met een schot dat Beelen redde nog dicht bij de 2-0.

De beste speler op het veld, Aarschot-aanvaller en jeugdproduct Wouanssi Tiako Arice, blikt terug op de 6 op 6 voor de wit-zwarten. “Aanvankelijk ging het gelijk op. Daarna kregen we meer kansen en waren we 35 minuten beter. We konden gelukkig scoren in die eerste helft.”

Gesel

“'Nadien werd het moeilijker, zij wilden ook scoren. Door onze technische kwaliteiten kwamen we dicht bij 2-0, maar die viel niet. Na onze rode kaart loerden zij op de flanken. Ik maak nog bijna 2-0. Na onze slechte start doen deze twee zeges op rij enorm deugd. Onze fans verdienen dit”, aldus Arice, die een gesel was op de linkerflank en al aan twee treffers zit na drie duels.

Matijs Houben was de aanjager van veel acties vanaf het middenveld en vond een punt voor Kessel-Lo best verdiend. “We deden ons best, jammer dat we hier geen punt meepakken, dat zou verdiend zijn geweest. We misten een grote kans in de eerste helft. Daarna viel de 1-0 aan de overzijde.”

“Nadien waren wij beter. Ik had de indruk dat we, als we gescoord hadden, erop en erover waren gegaan. Op het einde werd het nog vrij bitsig, waardoor de kaars uitdoofde en het spel niet veel kansen meer met zich bracht”, aldus de bedrijvige Matijs Houben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten