Tablets gestolen bij bekende pizzeria Otomat: 17-jarige verdacht van betrokkenheid

De jongeman verkoopt gestolen tablets door. © BELGAIMAGE

GENT -

Een 17-jarige zonder geldige verblijfsvergunning wordt verdacht van de heling van enkele tablets die werden gestolen bij pizzeria Otomat en de diefstal van een gsm uit een auto. Het was vorige week niet de eerste keer dat hij voor de rechter stond.

Laura Moens

De jongeman verblijft meestal in Gent, maar doet zwartwerk in Brussel. Op 9 juni 2022 werd hij veroordeeld tot 10 maanden celstraf voor diefstal met braak. Hij heeft zijn lesje nog niet geleerd want afgelopen vrijdag stond hij terecht voor diefstal van een gsm uit een wagen en heling van tablets.

Het was een “kennis” van de beklaagde die de tablets zou gestolen hebben in de Gentse vestiging van pizzeria Otomat, vlak bij het Gravensteen. “We wilden die samen verkopen in Brussel, maar met de diefstal heb ik niets te maken”, verklaarde de jongeman.

Diezelfde “kennis” pikte ook een gsm uit een wagen. Opnieuw verklaarde de minderjarige daar niets mee te maken te hebben: “Ik wist niet dat die telefoon gestolen was. Ik hield die alleen even vast”. Getuigen zagen het duo nochtans samen staan bij de auto waaruit de gsm gestolen werd.

Het parket vorderde een celstraf van 12 maanden. De rechter doet op 7 oktober uitspraak in deze zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent