Voetbal 4de provinciale B  VK Liedekerke B

Met hart en ziel voor de jeugd, Chris De Deyn stoomt Liedekerkse youngsters klaar voor grote werk

Chris De Deyn. “Met jonge spelers werken is mijn ding. Bij Leeuwkens Teralfene heb ik mij ooit laten overhalen om de A-ploeg onder mijn hoede te nemen. Dat bleek een stommiteit.” ©  Geert Tresignie

Zelfs na het 3-3-gelijkspel tegen Merchtem United staat de B-ploeg van Liedekerke nog altijd mooi mee op kop in vierde provinciale B. Toch is, zoals bij de meeste B-ploegen, kampioen spelen geen must en staat de doorstroming naar de A-ploeg voorop. Trainer Chris De Deyn (54) steekt er zijn hart en ziel in.

Eric Biesemans

De Deyn, die ooit zelf begon te voetballen in de Liedekerkse jeugd, kende als diepe spits geen onaardige carrière bij derdeklassers Hamme, Zulte en Heirnis Gent.

“Daarna verzeilde ik onder meer nog bij Terjoden en Wolvertem, maar door een scheur in mijn achillespees zou ik nooit meer mijn niveau halen”, zegt de trainer. “Uiteindelijk stopte ik met voetballen bij Leeuwkens Teralfene om daar als trainer te debuteren bij de pas opgerichte B-ploeg. Met jonge spelers werken is mijn ding, maar toch liet ik mij toen overhalen om de A-ploeg onder mijn hoede te nemen. Dat bleek een stommiteit. En zo kwam er uiteindelijk na tien jaar Teralfene een einde aan dat verhaal.”

Twee jaar lang bleef De Deyn aan de kant, tot hij hernam bij Relegem. “Daar was ik even mee trainer om dan zes jaar T2 en belofte-trainer te zijn bij Denderhoutem. Dit jaar koos ik dan voor het project van Liedekerke om de jonge gasten klaar te stomen voor het grotere werk. In de week trainen we samen met de U21. Ik beschik over een degelijk team en dat is ook de reden dat we mee bovenaan staan. Bij de A-ploeg werd het roer omgegooid en ook dat is met een twaalf op twaalf duidelijk in het klassement. De jonge talenten, die vorig seizoen al mochten proeven van de A-ploeg maar nu uit de boot vallen, zitten bij mij. Zij willen zich natuurlijk maar wat graag bewijzen en dat zie ik graag. Al geldt dat zeker ook voor topschutter Steve Desaegher, die na een blessure ritme komt opdoen bij ons.”

Correct gelijkspel in topper

De topper tegen Merchtem United, een club die toch titelambities heeft uitgesproken, draaide afgelopen weekend uit op een 3-3-gelijkspel. “Dat was een juist resultaat. Het was een clash tussen twee verschillende stijlen. Wij probeerden te voetballen, terwijl de bezoekers de lange bal hanteerden. De eerste helft was volledig voor ons. Minner en Desaegher vertaalden dat in doelpunten, de tegentreffer was echter een domper. Na de pauze hadden we het moeilijk en volgde de gelijkmaker. Met een derde goal staken we onze hand nog uit naar de zege, maar uiteindelijk werd het dus nog 3-3.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten