Sterrenparade tijdens modeweek Milaan: deze bekende gezichten waren te zien op de catwalk

 ©  AFP

De modeweken staan in het teken van extravagante collecties voor de volgende modeseizoenen, en daar komen traditioneel heel wat bekendheden op af. Maar de celebrities spot je niet alleen op de rode loper of naast de catwalk. Onder meer Kate Moss en Naomi Campbell lieten in Milaan nog eens zien dat ze topmodellen zijn. En ze waren lang niet alleen.

Lien Lammens

Paris Hilton en Versace

Wie roze en glitters zegt, zegt Paris Hilton. En dat was precies wat Donatella Versace ook dacht toen ze haar modellen de catwalk opstuurde in Milaan. De jurk die de 41-jarige hotelerfgename showde, was geïnspireerd op het niemendalletje dat ze droeg op het feestje voor haar 21ste verjaardag − ondertussen zo’n twintig jaar geleden. Paris’ outfit werd afgewerkt met een roze sluier, haar kenmerkende vingerloze handschoenen en een paar zuurstokroze pumps.

LEES OOK:

Paris Hilton voor Versace ©  REUTERS

Kate Moss en Bottega Veneta

48 jaar is ze ondertussen, maar op de catwalk lopen kan ze nog steeds als de beste. In een sportieve creatie van modehuis Bottega Veneta bracht Kate Moss moeiteloos de jaren negentig terug. Gecombineerd met een paar lederen laarzen, met het typische weefpatroon waarbij het Italiaanse modehuis zweert, laat ze zien dat mode niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.

Kate Moss voor Bottega Veneta ©  AP

Naomi Campbell en Hugo Boss

Hugo Boss schakelde dan weer die andere vaste waarde in en liet Naomi Campbell de catwalk sieren. De 52-jarige Londense bewijst met een fijne, maar sobere creatie dat maatpakken niet alleen voor mannen weggelegd zijn. De Londense kreeg op de catwalk het gezelschap van haar collega’s Ashley Graham en Jourdan Dunn. Op het einde van de donkere show, grijs is dé trendkleur van volgend seizoen, kwam ook rapper Future erbij.

Naomi Campbell in het gezelschap van de Amerikaanse rapper Future tijdens de catwalkshow van Hugo Boss ©  AP

Carla Bruni en Tod’s

Hugo Boss was trouwens niet de enige designer waarvoor Campbell een show liep, ze was ook te zien in een taupekleurige trenchcoat bij Tod’s, net als haar Franse collega Carla Bruni. Het voormalige model en de echtgenote van ex-president Sarkozy werd de catwalk opgestuurd in een monochroom ensemble, wat aansluit bij de algemene tendens op de modeweek. De handtas is ondertussen een klassieker geworden binnen het Italiaanse modehuis.

 ©  AFP

Kim Kardashian en Dolce & Gabbana

Toegegeven, Kim Kardashian liep niet mee in de show maar maakte op de catwalk wel een acte de présence. Dat deed ze bij − hoe kan het ook anders − Dolce & Gabbana, in het gezelschap van beide ontwerpers. De realityster stelde er hun gezamenlijke collectie voor, Ciao Kim, en deed dat in een nauw aansluitende glitterjurk, een silhouet dat de ontwerpers wel weten te waarderen.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten