Tom Van Asbroeck verlengt contract bij Israel - Premier Tech

 ©  Marc Van Hecke

Tom Van Asbroeck rijdt ook de volgende twee seizoenen voor Israel - Premier Tech. De wielerploeg bevestigde de contractverlenging maandag.

Bron: BELGA

De 32-jarige Van Asbroeck draagt het shirt van de Israëliërs sinds 2019. Daarvoor was hij aan de slag bij Cannondale, LottoNL-Jumbo en Topsport Vlaanderen.

Van Asbroeck sprintte in 2019 naar winst in Binche-Chimay-Binche (voor Oliver Naesen) en won ook al een rit in de Ronde van Wallonië en de GP Cholet (allebei in 2014 in een spurt). Vorig najaar finishte hij als achtste in Parijs-Roubaix (net na Wout van Aert). 

“Ik ben heel blij te kunnen bijtekenen”, reageert Van Asbroeck. “Dit team voelde reeds als een familie in mijn eerste jaar en ik ben tevreden in deze omgeving te blijven. Dit jaar hadden we wat pech, maar Rome is niet op een dag gebouwd en ik geloof nog steeds in het potentieel van dit team. De doelen voor volgend jaar blijven dezelfde: vechten voor zeges in de belangrijkste koersen tegen de beste ploegen in de wereld.”

Israel - Premier Tech, dat dreigt uit de World Tour te tuimelen, bevestigde verder ook nieuwe contracten voor de Canadees Guillaume Boivin (een jaar), de Deen Mads Würtz Schmidt (twee jaar) en de Duitser Rick Zabel (twee jaar).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten