Voetbal  2de Provinciale B  KSV Maarkedal-Olsa Brakel B 1-0

Steve Vanden Neste viert eerste zege met Maarkedal

Steve Vanden Neste: “Ik zag een grote motivatie en een hoge intensiteit.” ©  Geert De Rycke

Mamadou Saliou Diallo wordt opgevangen door Fabio Vandenbossche en Victor Schepers van Olsa Brakel. ©  Geert De Rycke

1 / 2
Maarkedal -

Maarkedal boekte in een vroege degradatietopper een eerste overwinning van het seizoen (1-0) en jumpt zo over opponent Olsa Brakel B naar de middenmoot.

Wim Redant

Maarkedal nam een blitzstart met een pareltje van Xander Marzouki die met een staalharde knal van op dertig meter de netten liet trillen. Aanvoerder Gregory Timmermans kreeg de kans om de voorsprong te verdubbelen vanop de strafschopstip, maar Olsa-doelman Fabio Vandenbossche redde de meubelen. Steve Vanden Neste, de trainer van Maarkedal, was uiteraard tevreden na de eerste competitiezege van zijn ploeg.

“Ik zag een grote motivatie en een hoge intensiteit”, aldus de 48-jarige coach. “Op de efficiëntie na was het een perfect plaatje. Olsa Brakel B is een jonge ploeg, die enorm bedreven is op kunstgras, maar op ons grasveld waren wij in het voordeel. We staan voor een loodzwaar seizoen nadat twee sterkhouders vertrokken. Onze doelman Yannick Temmerman vertrok naar derdeklasser Anzegem, een kans die we hem niet konden ontzeggen, en ook onze goalgetter Ewout Waelkens maakte dezelfde beweging. Ik ben aan mijn zevende seizoen bezig bij Maarkedal, een geweldige club. Verder dan het behoud lonk ik niet.”

De Nukerkse flankverdediger Stef Lippens incasseerde een gele kaart, maar kon bij de promovendus pronken met een clean sheet.

“Ik werd opgeleid bij Oudenaarde en Zottegem, maar de doorbraak volgde bij Maarkedal, waar ik aan mijn vierde seizoen bezig ben”, aldus de 21-jarige speler. “Op Edeboys troffen we paal en lat en werden twee pogingen van de lijn gekeerd. We verloren ongelukkig op Meerbeke, waar we drie goals slikten na hoekschop. Dat is een werkpunt. Tegen Winnik veroverden we een eerste punt vanuit een sterke organisatie. Winnik puurde twee goals uit vier kansen, maar in de slotfase geraakten we nog langszij. Tegen Olsa Brakel B bewezen we dat we kunnen meedraaien in onze nieuwe reeks nadat we vorig seizoen via de eindronde de promotie afdwongen.”

Lippens dwong dit seizoen een basisplaats af en tikte op Meerbeke een vrijschop tegen de netten.

“De voorbije jaren kwam ik in een tiental wedstrijden uit in de basis. Dit jaar leg ik de lat hoger. Ik beoog een basisplaats. We spelen onze thuismatchen op de Kortekeer, waar we nog steeds ongeslagen zijn en een thuisreputatie proberen te kweken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten