Ondernemingen dringen aan op snelle maatregelen na uitstel Septemberverklaring

 ©  BELGA

Ondernemersorganisatie Unizo en technologiefederatie Agoria Vlaanderen reageren maandag teleurgesteld dat de Vlaamse regering nog geen akkoord heeft kunnen bereiken over de begroting. “De ernst van de situatie gaat boven politiek gebakkelei”, klinkt het bijvoorbeeld bij Unizo.

Bron: BELGA

Unizo-topman Danny Van Assche betreurt dat “hoogdringende maatregelen” voor ondernemers achterwege blijven. “Met alle begrip dat politieke keuzes moeilijk zijn, ondernemers willen duidelijkheid of en hoe ondernemen nog mogelijk is in dit land. Politici, neem snel uw verantwoordelijkheid en zorg voor oplossingen”, zegt de gedelegeerd bestuurder. “De Vlaamse regering nam de voorbije weken ruim haar tijd om maatregelen uit te werken, maar het blijft wachten op duidelijkheid. Laat het geen ‘Oktoberverklaring’ worden.”

LEES OOK. Historische afgang voor regering Jambon, en intern ligt alles aan diggelen: “Vertrouwensbreuk is compleet”

Ook Agoria Vlaanderen hoopt dat er snel toch nog witte rook komt over de begroting van de Vlaamse regering. “We hebben uiteraard begrip voor de moeilijke situatie waarin de laatste rechte lijn van de onderhandelingen moest worden gevoerd, maar willen ook wijzen op het feit dat de Vlaamse bedrijven en gezinnen wachten op een sterk signaal van de Vlaamse regering en in deze tijden vooral nood hebben aan geruststelling en perspectief”, aldus Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. Zij vraagt gerichte maatregelen “die de koopkracht van de gezinnen en de competitiviteit van onze bedrijven behouden en versterken”.

“We hebben meer dan ooit nood aan een daadkrachtige en eensgezinde regering om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken”, besluit Demely.

LEES OOK. “Een teleurstellende Septemberverklaring is een schone Vlaamse traditie. Géén verklaring is een bijzonder pijnlijk dieptepunt”

“Dit is echt gênant”, klinkt het bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). “Het was de uitgelezen mogelijkheid om eindelijk met een sterk signaal te komen voor onze zelfstandigen, maar dit zorgt voor nog meer sluitingen in plaats van een greintje perspectief”, zegt Saskia De Leeuw, woordvoerster van de ondernemersorganisatie. “Dit is pure partijpolitiek op de kap van de mensen, en dan nog in volle crisis.” Het NSZ hoopt dat de Vlaamse regering zich deze week nog herpakt “met concrete en doeltreffende maatregelen voor zelfstandigen in nood”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten