Geert Bourgeois voorgedragen als UGent-voorzitter

 ©  BELGA

Gent -

Geert Bourgeois (N-VA) is kandidaat om voorzitter te worden van de UGent. In oktober beslist de raad van bestuur van de universiteit wie Sas van Rouveroij (Open VLD) opvolgt.

Fien Lakiere

Het nieuwe academiejaar brengt voor de UGent niet alleen nieuwe toekomstplannen, maar ook een nieuwe voorzitter. De Gentse Open VLD-politicus Sas van Rouveroij neemt eind deze maand afscheid en Geert Bourgeois is zijn mogelijke opvolger.

De gewezen minister-president zetelt nog in het Europees Parlement, maar daar zou vanaf dit academiejaar ook het voorzitterschap van de raad van bestuur van de UGent kunnen bijkomen. Dat bevestigt de universiteit. Op 7 oktober wordt gestemd over de voordracht.

“Het klopt dat Geert Bourgeois gevraagd is door de UGent”, zegt zijn woordvoerder. “Hij zou wel in het Europees Parlement blijven, want die combinatie is mogelijk.” De N-VA’er is afkomstig uit West-Vlaanderen, maar studeerde wel rechten aan de UGent.

Als voorzitter van de raad van bestuur zou Bourgeois de leiding hebben over het hoogste bestuursorgaan van de unief. Er wordt onder andere gedebatteerd over de strategie en begroting van de UGent. Naast de rector zetelen er ook vertegenwoordigers van de professoren, studenten en ander universiteitspersoneel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten