Gent koopt 1.176 tienrittenkaarten bij De Lijn, om gratis uit te delen aan schooljeugd

 ©  BELGA

GENT -

Het Gentse stadsbestuur heeft 20.000 euro tienrittenkaarten besteld bij De Lijn. De kaarten worden gratis verdeeld aan jongeren die naar een stage- of werkplaats moeten.

Bert Staes

Kinderen tussen 6 en 14 jaar krijgen in Gent al een gratis Buzzy Pazz. Maar voor tieners die wat ouder zijn en bijvoorbeeld voor een schoolstage naar een bedrijf in de haven moeten, is er geen goedkoper alternatief. Daar wil het stadsbestuur wat aan doen.

De bestelling gebeurt in opdracht van schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) en werd vorige week goedgekeurd. De tienrittenkaarten worden verdeeld onder de scholen in Gent, die ze op hun beurt aan hun leerlingen verdelen. Het gaat om welgeteld 1.176 tienrittenkaarten.

Vorig jaar kocht Stad Gent voor 70.000 euro tienrittenkaarten bij De Lijn (4.375 stuks), maar dat waren er te veel, zo bleek. Ze werden niet allemaal gebruikt. Daarom is dat teruggebracht naar 20.000 euro per jaar.

“Met zo’n tienrittenkaart kunnen kwetsbare jongeren uit beroepsgerichte onderwijsrichtingen met het openbaar vervoer hun stageplaats of werkplaats bereiken”, zegt Watteeuw. “Jongeren die niet op hun stage- of werkplek geraken vallen dikwijls uit.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent