Voetbal 2de provinciale A LS Merendree

Kurt Mertens veegt met LS Merendree tegen leider Zeveren Sportief de nul van het bord: “Verdiende zege tegen een sterke ploeg”

“Een verdiende zege tegen een sterke ploeg”, meent coach Kurt Mertens over de winst bij Zeveren. ©  Marc Van Hecke

Merendree -

LS Merendree veegde op de vierde speeldag eindelijk de nul van het bord door met klinkende 0-3-cijfers leider Zeveren Sportief opzij te zetten.

Johan Polet

De fusieploeg won met 0-3 bij co-leider Zeveren Sportief, dat de voorbije weken met negen op negen veel lof had geoogst. LS Merendree werd door veel coaches van reeksgenoten hoog ingeschat, maar incasseerde nederlagen tegen SK Lovendegem, FC Sint-Laureins en promovendus VK Knesselare. “Een verdiende zege tegen een sterke ploeg”, meent coach Kurt Mertens, die dit seizoen bij LS Merendree de fakkel van Peter Van Quaethem heeft overgenomen. “We leidden aan de rust met 0-1 via een doelpunt van Milan Naessens. Joren Vandommele kende pech met een kopbal tegen de lat. Ik verving tijdens de rust Nicolas Colanbeen uit voorzorg, hoewel hij een goede eerste helft achter de rug had. Ik wou hem behoeden voor een tweede geel karton. Levi Dossche maakte na de rust het verschil. Hij scoorde kort na de herneming onze tweede treffer na een fraaie actie. Twintig minuten later trof hij met een kopbal de paal, waarna de rebound door Sander Van De Velde werd verzilverd.”

Jullie doelman Kevin De Windt had ook een groot aandeel in deze eerste zege.

“Hij stopte zowel in de eerste, als tweede helft een doorgebroken speler van Zeveren Sportief af. Hij incasseerde tien doelpunten in onze eerste drie duels, maar er kon hem weinig of niets worden aangewreven. Dat is frustrerend voor een keeper. De Windt bevestigde zondag dat hij voor ons van grote waarde is. Hij is een doelman die punten voor zijn ploeg kan winnen.”

Waarom namen jullie zo’n slechte competitiestart?

“We verloren op de eerste speeldag van SK Lovendegem, dat bij de bookmakers niet te hoog werd ingeschat. SK Lovendegem bewees intussen met tien punten op twaalf dat het geen meeloper is. De 4-0-nederlaag bij FC Sint-Laureins gaf geen correcte waardeverhouding tussen beide teams. We speelden in balbezit niet onaardig, maar FC Sint-Laureins toonde zich zeer efficiënt in de omschakeling. We verloren met 2-3 van VK Knesselare nadat we in de eerste helft op een 2-0-voorsprong klommen. Mijn ploeg dacht aan de rust dat de buit al binnen was, maar kreeg in de tweede helft het deksel op de neus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten