Voetbal  2de Provinciale B  Eendracht Houtem

Nikolas Schamp gaat bij Eendracht Houtem voorop in de strijd: “We zijn met vier musketiers”

Schamp, hier nog in de kleuren van Dendermonde, speelt nu met vier boezemvrienden samen bij Eendracht Houtem. ©  Gregory Van Gansen

Sint-Lievens-Houtem -

Na een ontgoochelende nul op zes zette Houtem een remonte in met een twee overwinningen tegen Schelde en Winnik. De Letterhoutemse diepe spits Nikolas Schamp (28) ging voorop in de strijd met twee goals.

Wim Redant

Na een goede voorbereiding miste Houtem compleet zijn start. “We openden met een nederlaag tegen Melsen, een karakterploeg die ons het vuur aan de schenen legde. Het was een opdoffer nadat we in de voorbereiding slechts één nederlaag kenden. Tegen Zottegem gingen we met 4-2 onderuit na een sterke prestatie. In de competitie leden we tegen Standaard Denderleeuw een tweede nederlaag, een verliespartij die we konden incalculeren tegen de uitgesproken titelfavoriet, die enorm sterk voor de dag kwam. Ook Houtem versterkte zich gevoelig, maar bij ons wordt geen titeldruk gezet. Alles mag en niks moet bij Houtem.”

Het tweeluik Schelde-Winnik bracht de kentering. “Tegen Schelde zetten we een schitterende eerste helft neer, maar we vergaten de klus te klaren. Uiteindelijk werden we na rust gered door de paal en een wereldsave van Glen De Cubber tot Arno Van Der Schueren ons na mijn assist over de streep trok. Op Winnik liepen we vlotjes 0-2 uit. Stef Temmerman zorgde meteen voor 0-2, maar na een tegentreffer was het alle hens aan dek, tot ik de doodsteek toediende met een derde treffer. Ook Edeboys moet nu voor de bijl. Met een negen op twaalf kunnen we dan over een geslaagde start praten.”

Keuze voor de vriendschap

Nikolas Schamp ruilde het gestopte Burst voor Houtem, waar de club nog bekomt van een uitgebrande kantine. “Ik koos voor de vriendschap. We zijn nu met vier musketiers, vier boezemvrienden die aan hetzelfde zeel trekken. Levi Casteur en Daan Vandermeulen kwamen over van Zottegem, terwijl Arno Van Der Schueren en ik overkwamen van Burst. Ook Joeri De Cocker kwam over van Burst. Het is doodjammer dat Burst de handdoek gooide. Het was een mooie club met een sterke spelersgroep. Indien we samen bleven, deden we dit seizoen gegarandeerd mee voor de prijzen. Mijn vader (Chris Schamp, red.) stond destijds nog aan het trainersroer bij Burst. Bij Houtem staat de club gelukkig steviger op poten met een sterke jeugdwerking. Containers fungeren nu als kantine in afwachting dat er een nieuw gebouw wordt opgetrokken. Op sportief vlak trek ik aan de mouw van mijn broer Matthias die bij Borsbeke speelt, maar bij Houtem onze hechte vriendengroep kan vervoegen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten