Basketbal Tweede Landelijke Vrouwen Notre Dame Leuven

René Corbeels wil met Notre Dame Leuven dit seizoen wel de oppergaai afschieten: “Zuiderkempen de loef afsteken”

René Corbeels staat na het vertrek van Jonas Dillen opnieuw aan de zijlijn bij Notre Dame Leuven. ©  VEL

Notre Dame Leuven deed het vorig jaar ronduit schitterend in tweede landelijke en wil dit seizoen opnieuw bevestigen en in de top drie eindigen. Al droomt René Corbeels bij zijn terugkeer als coach maar van een ding: de oppergaai afschieten met de sympathieke vrouwenploeg waarmee hij al jaren verweven is.

Exit Jonas Dillen. Die verkaste naar het Antwerpse. Enter nog maar eens René Corbeels, de man die Notre Dame Leuven door en door kent. “Vorig jaar stond ik Jonas bij langs de zijlijn en hij pikte het allemaal zeer goed op. De resultaten waren verrassend goed. We hadden zelfs de langste winstreak van tweede landelijke met maar liefst elf overwinningen op rij. Dat betekent toch iets. Dit jaar ben ik opnieuw hoofdcoach. Dat betekent dat ik naast het beleid, dat ik reeds uitstippelde als sportief manager de voorbije jaren, nu ook terug de lijnen uitzet op het parket.”

“Met Lena Van Dingenen (Dessel) verliezen we een gedegen kernspeelster, maar met Nele Raspoet (Brugge) en Emma Van Buggenhout (Kangoeroes Mechelen) trokken we echte raspaardjes aan. Hun kwaliteiten staan als een paal boven water. We moeten onze ambitie dus niet onder stoelen of banken steken: we willen Zuiderkempen de loef afsteken dit seizoen, zeker in de onderlinge confrontaties, en als het even kan ook voor de titelstrijd. Het zou mooi zijn die dit seizoen eens in ons voordeel te beslechten.”

Knallen tegen Zuiderkempen

“Dit weekend is het al van dat: de eerste competitiewedstrijd is meteen de klepper tegen Zuiderkempen. We gaan er alles aan doen om hen van het parket te spelen. Daarvoor gaan we alle middelen die we hebben in de strijd werpen. Dat het een bitse strijd wordt, staat nu al vast. Vorig jaar moesten we in het seizoensbegin nog het onderspit delven tegen hen met een schamel punt. Daardoor hypothekeerden we eigenlijk zonder het zelf goed te beseffen de titelstrijd, waardoor we uiteindelijk vrede moesten nemen met de tweede plaats in het klassement.” (tvk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten