Amerikaanse vicepresident Kamala Harris bezoekt grens met Noord-Korea

Kamala Harris ©  AFP

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal tijdens haar Azië-reis de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Zuid- en Noord-Korea bezoeken. Harris zal daar donderdag onder meer leden van de strijdkrachten ontmoeten, zegt het Witte Huis maandagavond. Het bezoek moet benadrukken dat de VS vastberaden zijn om Zuid-Korea te steunen bij een bedreiging door Noord-Korea. De DMZ is een bufferzone die beide landen scheidt sinds de Koreaanse Oorlog (1950-1953). De bufferzone is 4 kilometer breed en 250 kilometer lang.

jvhBron: BELGA

Harris reisde naar Japan om daar dinsdag de staatsbegrafenis bij te wonen van de vermoorde ex-president Shinzo Abe. Tijdens het bezoek staan ook politieke gesprekken op de agenda. De Amerikaanse vicepresidente ontmoette in Tokio al onder anderen de Zuid-Koreaanse premier Han Duck Soo.

Harris wil na haar Japan-reis dus verder naar Zuid-Korea vliegen, waar ze onder anderen president Yoon Suk Yeol wil ontmoeten. Het kabinet van de plaatsvervangster van de Amerikaanse president Joe Biden wou voor de reis niet bevestigen dat er een bezoek aan de DMZ zou komen, maar sloot dat ook niet uit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten