Dodentol van tyfoon Noru op Filipijnen stijgt naar acht

 ©  AFP

Tyfoon Noru heeft op de Filipijnen al aan acht mensen het leven gekost. Dat blijkt dinsdag uit de recentste berichten. Drie mensen zijn nog vermist. Zowat 50.000 mensen zijn gevlucht voor de tyfoon. De provincies Bulacan, Zambales, Bataan en Quezon op het eiland Luzon werden bijzonder zwaar getroffen. Veel gebieden zijn overstroomd. De omvang van de schade wordt langzaam duidelijk.

jvhBron: BELGA

Noru is zondagavond (plaatselijke tijd) aan land gegaan op de Filipijnen. De rukwinden bereikten topsnelheden van 240 kilometer per uur. De storm kreeg de classificatie “supertyfoon”. Hij nam maandag aan kracht af en verliet dinsdag de Filipijnen.

Met wervelwinden van 140 kilometer per uur trekt de tyfoon naar het westen. Nog dinsdag zou hij Vietnam bereiken. De autoriteiten daar waarschuwen voor zware stortbuien. Volgens berichten hebben veel mensen in de stad Da Nang uit voorzorg voedsel ingeslagen. Noru zal dan naar verwachting verder trekken naar het noordoosten van Thailand.

De Filipijnen worden elk jaar gemiddeld door ongeveer 20 tyfoons getroffen. De zwaarste storm tot nu toe, Haiyan, kostte in november 2013 aan meer dan 6.300 mensen het leven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten