Eerste actie voor ‘De Warmste Week’ komt dit jaar van kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel

 ©  AFP

Vanaf vandaag kan iedereen een actie organiseren om De Warmste Week te steunen. Kersvers wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel bijt de spits af: hij schenkt zijn rode leiderstrui uit de Vuelta weg. Wie een sms stuurt, maakt kans op dat legendarische truitje en steunt zo ook alle goede doelen.

evdg

De gaststad van De Warmste Week is deze keer Hasselt. Het Stadspark zal er in de week voor kerst het decor vormen voor de solidariteitsactie van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken.

“Hasselt is een echte belevingsstad. We zijn dan ook fier dat het Stadspark in de week voor kerst het kloppend hart vormt voor De Warmste Week”, zegt burgemeester Steven Vandeput. “Vanuit deze centraal gelegen locatie vlammen alle Hasselaren voor kansen en tegen kansarmoede.”

Truitje van Remco

Een jury selecteerde 270 projecten rond het thema kansarmoede. De volledige lijst is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting. Wie een actie wil registreren en zo geld inzamelen voor een van de projecten kan dat doen via de website van De Warmste Week.

Niemand minder dan Remco Evenepoel zette de eerste actie op. De wereldkampioen en winnaar van de Ronde van Spanje schenkt zijn rode leiderstrui weg. Via een sms met als boodschap REMCO naar 4342 maakt iedereen kans op het legendarische truitje en worden meteen ook alle projecten van De Warmste Week gesteund. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het DWW Fonds, dat de projecten financieel steunt.

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 december is er De Warmste Radio op Studio Brussel en MNM, live vanuit het Stadspark in Hasselt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  DWW

Aangeboden door onze partners