Voetbal 1ste provinciale SV Jabbeke

Jabbeke-trainer Steve Stellamans panikeert niet ondanks laatste plaats: “We betalen leergeld, maar de boost komt nog”

Steve Stellamans beseft dat Blankenberge een maatje te groot was voor zijn Jabbeke. © Bart Vandenbroucke

Jabbeke -

Promovendus SV Jabbeke verloor met 0-3 van Blankenberge en is na de degelijke start met gelijke spelen tegen Meulebeke en Deerlijk teruggezakt naar een met Oostnieuwkerke gedeelde laatste plaats, de tegenstander van zondag. “Van paniek is er nog geen sprake”, zegt Louis Van Hooreweghe.

Benny Lingier

“De eindcijfers tegen Blankenberge lagen binnen mijn verwachtingspatroon”, zegt trainer Steve Stellamans. “We namen het immers op tegen een team dat een reeks hoger had moeten voetballen. We weten dat we een lastig seizoen zullen kennen en in zulke ontmoetingen mis je een paar smeerlapjes. Soms ging het gewoon te vlug voor ons, maar ik ben geen coach die een dubbele gordel optrekt. Ik laat mijn groep liever voetballen voor wat die waard is, maar we konden onmogelijk aanspraak maken op een punt. Arne Willem keepte een geweldige match, terwijl lat en paal duidelijk ook aan onze kant stonden. Elke week is het ons vertrekpunt dat we voor de drie punten gaan. Dan is het jammer dat we maar 2 op 9 uit de eerste drie wedstrijden haalden. We betalen leergeld, maar we gaan ervoor en de boost komt nog.”

Zespuntenmatch in Oostnieuwkerke

“In eerste provinciale gaat alles een tikje vlugger”, aldus Larsen T’Jonck. “We voetbalden tegen een machine, tegen de favoriet voor de titel. Twee keer na mekaar verliezen is nooit aangenaam. In Zedelgem gingen we met 2-1 onderuit, ondanks 70% balbezit. Die teleurstelling ging dieper dan de logische nederlaag tegen Blankenberge. Focus op Oostnieuwkerke, want het is tijd om die eerste overwinning te pakken. Na zeven seizoenen bij Kortemark doet het allemaal wat vreemd aan, ook al kwam ik in Jabbeke in een sfeervolle club terecht. Ik zou Kortemark echter nooit verlaten hebben als de ploeg in tweede provinciale was blijven bestaan, maar in een zetel duimen zitten draaien was geen optie.”

Louis Van Hooreweghe maakte dan weer vier jaar deel uit van de A-kern van Oostkamp. “Het was tijd om andere oorden op te zoeken en in Jabbeke lagen er speelkansen. Jabbeke is een warme club waarin iedereen mekaar het licht in de ogen gunt. Of we als ploeg al in survivalmodus zitten? Daarvoor is het na amper vier duels nog te vroeg. Ik geloof in ons verhaal, van paniek is er nog geen sprake.”

Mogelijk komt de redding van Ufuk Ucak, de technisch sterke aanwinst die nog bij RC Gent voetbalde. “Onder Jannes Tant, maar na corona nam ik een break van één jaar”, vertelt hij. “Omdat mijn oma in Turkije ziek was, wou ik haar bijstaan. We hebben een sterke familieband. Jammer genoeg is ze intussen overleden. Ik woon in Brugge en werk in Diapal. Dat is allemaal best combineerbaar. Ik trainde op mezelf, maar het resultaat daarvan kun je nooit met een groepstraining vergelijken. Ik besef dan ook dat ik in de eerste plaats mijn conditionele achterstand weg moet werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten