Mathieu Michel (MR) blundert met uitspraken over loon “tussen de 14.000 en 15.000 euro per maand”

 ©  BELGA

Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) was afgelopen weekend te gast op het RTL-TVI-programma C’est pas tous les jours dimanche. Daar onthulde hij tussen 14.000 en 15.000 euro netto te verdienen. Gezien de huidige economische situatie werd zijn ontboezeming door velen als ongepast en zelfs wereldvreemd ervaren. En nog pijnlijker: het bedrag klopt niet.

Arthur De Meyer

Presentator Christophe Deborsu ging er nog van uit dat Michel een brutobedrag noemde, maar de staatssecretaris benadrukte dat het wel degelijk om zijn nettoloonstrook ging. Het leidde tot consternatie in de uitzending, maar ook online. Gezien de torenhoge gasprijzen en dito energiefacturen werd zijn ontboezeming – licht gesteld – wereldvreemd bevonden.

En om het helemaal gênant te maken: de staatssecretaris overschatte zijn loon. En geen klein beetje. Een federaal staatssecretaris verdient in ons land om en bij de 20.000 euro bruto per maand. Netto zou dat neergekomen op een dikke 10.000 euro. Er is dus een gat van 4.000 euro.

Wat blijkt? De staatssecretaris rekende er ook zijn extralegale voordelen bij mee: een gsm met abonnement, een laptop, een leasingwagen… Dat zegt zijn woordvoerder. “Alleen de leasing van zijn wagen bedraagt al 1.000 euro”, klinkt het in La Capitale. “Hij wou enkel maar transparant zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten