Cartoonist veilt stukken ten voordele van schoolgebouw en kansarme gezinnen

Naast de vijftig originele cartoons, incluis het bijhorend boek, veilt De Koninck ook de twee schetsboeken die tot stand kwamen bij het bedenken van zijn grappen. © IF

Aalst/Gent -

Via het platform Catawiki organiseert de Aalsterse cartoonist Mario De Koninck, alias AAaRGh…, een veiling voor het goede doel. Je kan 52 loten bekijken, en een deel van de opbrengst gaat naar Freinetschool Keerpunt Gent dat een nieuw schoolgebouw zoekt en alle financiële steun kan gebruiken, alsook basisschool De Vlieger uit Gent die een speciale rekening heeft opgericht om kinderen uit kansarme gezinnen te steunen. De veiling loopt tot en met zondag 2 oktober.

Leen De Smedt

Geïnteresseerden kunnen de 52 loten bekijken en een bod uitbrengen. “Dat kan via www.catawiki.com en op die website de zoekterm AAaRGh… intypen”, legt De Koninck uit. Tien procent van de opbrengst gaat naar de projecten van twee Gentse scholen, waar de dochters van de van oorsprong Aalsterse cartoonist les volgen. “Het zijn nobele doelen die ik met veel plezier steun”, zegt hij.

“Naast de vijftig originele cartoons, incluis het bijhorend boek, worden ook mijn twee schetsboeken geveild die tot stand kwamen bij het bedenken van mijn grappen. Die geven een inkijk in het denkproces, het schrijven, schetsen en vooral het vele schrappen.” 

 ©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent