Voetbal 3de provinciale A VK Dudzele

Dudzele-spelers in zak en as na eerste competitienederlaag in half jaar tijd: “We moeten opnieuw leren verliezen”

VK Dudzele speelde vorig seizoen kampioen in vierde provinciale en trok die lijn aanvankelijk door in derde met een 9 op 9, maar Sint-Kruis maakte abrupt een einde aan de succesreeks: 0-5. © Rudy Declerck

Brugge -

De mooie reeks van drie overwinningen op een rij van VK Dudzele werd vorig weekend abrupt afgebroken door Sint-Kruis, dat de promovendus een pak rammel verkocht: 0-5.

Philippe Decruynaere

Enkele dagen na de wedstrijd had voorzitter Johnny Deryckere niet de minste moeite om toe te geven dat de buren de betere ploeg waren en oververdiend de derby wonnen. “Wij speelden een zwakke partij en de tegenstrever was duidelijk sneller en gretiger. We kwamen vroeg op achterstand en nog voor het halfuur stonden we drie doelpunten in het krijt. Dan weet je meestal hoe laat het is. We verloren tegen een ploeg die duidelijk beter was dan ons.”

T1 Dany Couvreur, die intussen al zes seizoenen onafgebroken aan de slag is bij VK Dudzele, bevestigt volmondig de woorden van zijn voorzitter. “We verloren verdiend, maar daarom was de ontgoocheling niet minder bij mijn spelers. De meeste jongens zaten er na de match heel beteuterd bij in de kleedkamer. Voor heel wat spelers was het al ruim een half jaar geleden dat ze nog eens de bittere smaak van een nederlaag proefden. Het klinkt misschien vreemd, maar we moeten opnieuw leren verliezen. De flow van vorig seizoen, waarin we zo goed als elke wedstrijd wonnen, zal stilaan wegebben. Dat is normaal, want we spelen nu in een hogere reeks. We moeten vooral punten rapen tegen ploegen die vorig seizoen ook promoveerden. In die context zijn de overwinningen van de voorbije weken tegen Zandvoorde, Eernegem en Pittem heel belangrijk. Die negen punten kan niemand ons nog afpakken.”

Voor voorzitter en duivel-doet-al Johnny Deryckere telt dit seizoen enkel het behoud. “Ik hoorde de voorbije weken al mensen die aan het dromen waren over een nieuwe promotie. Ik heb toen eens flink gelachen en duidelijk gesteld dat we zo snel mogelijk het behoud moeten verzekeren. Alles wat erbij komt, is bonus. Het fanionteam is een vriendengroep. Een groep jongens die vechten voor elkaar. Er zijn in onze reeks ploegen die over meer voetballend vermogen beschikken, maar met vechtlust en inzet kom je al een heel eind vooruit en kan je ook wedstrijden winnen. Na Nieuwjaar zullen we pas weten waar we staan, want blessures en schorsingen zullen ongetwijfeld ook een rol spelen in de komende wedstrijden.”

Volgend weekend trekken de jongens van coach Dany Couvreur naar Oedelem. “Dat wordt een moeilijke wedstrijd, maar daarna volgen nog enkele confrontaties met serieuze tegenstanders. Ik heb mijn spelers al verschillende keren op het hart gedrukt dat er geen gemakkelijke wedstrijden zijn in deze reeks. We blijven realistisch, maar ik ben ervan overtuigd dat we af en toe tegen een topploeg voor een verrassing kunnen zorgen. Vooral in eigen huis op ons kunstgrasveld zal niet iedereen, zoals Sint-Kruis vorig weekend, met 0-5 komen winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten