TikTokker (52) veroordeeld voor verspreiden van ‘verboden filmpje’: “Wou niemand kwaad doen”

 ©  AP

Gent/Wachtebeke -

Een filmpje op TikTok is een 52-jarige man uit Wachtbeke duur komen te staan. Hij filmde agenten tijdens een interventie en publiceerde de beelden. De rechter veroordeelde hem tot een schadevergoeding van 500 euro.

Simon Dekaezemaker en Laura Moens

De vijftiger uit Wachtebeke filmt regelmatig concerten en feesten en plaatst die beelden op YouTube en TikTok. Met respectievelijk 7.000 en 3.000 volgers is de man behoorlijk populair. Toen hij vorig jaar aan de Blaarmeersen enkele skaters filmde, liep het mis.

De Gentse politie kwam ter plaatse na een melding van geluidsoverlast. De agenten vroegen hem om te stoppen met filmen en de video niet te verspreiden. De man publiceerde de video toch en op Tiktok werd die al snel 6.000 keer bekeken.

Mild vonnis

Eén van de agenten werd herkend en diende samen met twee collega’s klacht in tegen de man uit Wachtebeke. De vijftiger wou naar eigen zeggen “niemand kwaad doen”. De video ging snel offline, maar de man moest wel voor de rechter verschijnen. Die oordeelde, door het “verminder cognitief vermogen”van de TikTokker mild: schuldig, maar geen straf. Hij moet wel 500 euro schadevergoeding betalen.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent