Vrouwenvoetbal Beker van België SV Zulte Waregem B

Nieuwe trainer Olurotimi Adewusi zorgt met Essevee B ei zo na voor bekerstunt: “Ik kan alleen maar trots zijn op ons jong geweld”

Bij Zulte Waregem lopen ze hoog op met de trainerskwaliteiten van Olurotimi Adewusi. © Bart Vandenbroucke

Waregem / Zulte -

Olurotimi Adewusi (45) is dit seizoen de nieuwe coach van de B-ploeg van Zulte Waregem, die na de promotie in eerste nationale aantreedt. ‘Timi’ legt het accent volledig op de doorstroming van talent, maar hij kon afgelopen weekend met zijn jonge bende ei zo na stunten in de Beker van België tegen Super League-ploeg Eendracht Aalst.

Timmy Vanecke 

Voor buitenstaanders zal de naam Olurotimi Adewusi als volslagen onbekend klinken, maar bij Zulte Waregem lopen ze hoog op met de trainerskwaliteiten van de Eksaardenaar, die de voorbije drie seizoenen de U15 onder zijn hoede had. ‘Timi’ zette zijn eerste stappen als trainer bij het toenmalige Sporting Lokeren en kon ook als jeugdcoach bij AA Gent de nodige adelbrieven voorleggen.

“Onze kern bestaat dit seizoen voornamelijk uit heel jonge en talentvolle jeugdspeelsters, en vanuit mijn ervaring als jeugdcoach bleek ik de geknipte figuur om met onze youngsters in eerste nationale aan de slag te gaan”, vertelt Adewusi. “Dit is een heel mooie uitdaging die ik met beide handen heb aangenomen. Veel van mijn speelsters ken ik al door en door vanuit de jeugdwerking. Zij zijn al vertrouwd met de 4-3-3 waarin ik mijn ploegen laat spelen, vanuit balbezit en met veel beweging. Het wordt dit seizoen ontegensprekelijk een verhaal van vallen en opstaan, maar ik heb alle vertrouwen in het jonge talent dat hier aanwezig is.”

Dat er vuurwerk in het verhaal van de nieuwe coach zit, werd zaterdag in de Beker van België al meteen duidelijk. Super League-ploeg Eendracht Aalst had strafschoppen nodig om het jonge Waregemse geweld uit te schakelen.

“We hebben enkele moeilijke weken achter de rug in de competitie, want vier keer na mekaar verliezen is nooit leuk”, geeft Adewusi toe. “Onze prestatie tegen Aalst maakt echter duidelijk dat we in de positieve zin aan het evolueren zijn. Ik kan alleen maar trots zijn op wat we hebben laten zien tegen een ploeg met veel meer ervaring. We hadden de match voor hetzelfde geld kunnen winnen. Dat we dan in de strafschoppenreeks, wat altijd een loterij is, worden uitgeschakeld, brengt toch wat teleurstelling met zich mee. Aan de andere kant moet de prestatie ons vertrouwen geven. Als we kunnen verder bouwen op ons niveau van zaterdag, kunnen we nog heel mooie dingen laten zien. Voor mijn speelsters is dit een grote stap naar een veel hoger niveau. Als promovendus willen we vooral het behoud verzekeren. Alles wat er bij komt, zou een mooie bonus zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten