Leerlingen van Gentse basisschool dansen en zingen in eigen videoclip: “Het verbindt de school”

Lukas Maes nam het lied op met leerlingen van de school. ©  IF

Gent -

Basisschool Sint-Lievenscollege zat tijdens de eerste maand van het nieuwe schooljaar niet stil. Leerkrachten en leerlingen maakten samen een schoollied en schitteren binnenkort in een professionele videoclip.

Fien Lakiere

“Ik ga naar school, dat is waar ik echt wil zijn. Elke dag op Sint-Lievens is zo fijn. Samen met mijn vrienden spelen, kan mij hier nooit vervelen. Samen met z’n allen, laten we hier knallen. Zo gaat het nieuwe liedje dat leerkrachten van basisschool Sint-Lievenscollege zelf maakten.

“Met een tiental kinderen van alle leerjaren heb ik het lied zelf ingezongen over de middag en na school”, zegt leerkracht Lukas Maes, zelf muzikant in de Gentse band Yokan. “De gitaar is ook door een leerling gespeeld. Ze zijn er allemaal zot van en zingen het telkens tijdens de pauzes. Het verbindt de school.”

Diverse leerlingen

Het eigen lied komt er om de nieuwe naam en visie van Sint-Lievenscollege Wereldwijs te vieren. “We willen inzetten op die wereldwijsheid en het divers publiek dat we hebben op onze school”, zegt leerkracht Lukas Maes. “We kunnen veel van elkaar leren en wilden dat allemaal in een lied stoppen. Iedereen moet zich thuisvoelen, ook wie bijvoorbeeld nog niet goed Nederlands spreekt.”

Het schoollied kreeg al een bijhorend dansje. “Dat is gemaakt door het vijfde leerjaar en de hele school kan het ondertussen al”, zegt Maes. “Vrijdag komt regisseur Frederik Van Melle een videoclip opnemen waar alle leerlingen in zullen meespelen.”

 ©  IF

 ©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent