Voetbal  3de provinciale D Tielt-Winge 3000

Ouderdomsdeken Rob Mertens zet Tielt-Winge met hattrick op weg naar vlotte zege: “Ik ben niet echt meer bezig met scoren, ik wil de jongeren begeleiden”

Rob Mertens (rechts) met zijn dochters Chloe, Imany en Svea. ©  gmd

Derdeprovincialer Tielt-Winge won afgelopen weekend vlot met 7-0 van Glabbeek. Simon Smeets en Rob Mertens waren elk goed voor een hattrick. Mertens, die straks 40 wordt, hielp Testelt vorig seizoen met 45 goals nog aan de titel in vierde provinciale. Nu wordt op de spits gerekend om de jongens van trainer Nico Adriaens weer naar tweede te loodsen.

René Beelen

“Na die drie op negen was het ook wel van moeten”, zegt Mertens. “Die mindere start hadden we niet verwacht. Boutersem toonde in de openingsmatch dat het een sterk geheel is. En tegen Vissenaken gaven we geschenken weg. Daar hebben we twee punten weggesmeten.”

“Nu waren we heer en meester. In de eerste helft lieten we nog te veel kansen onbenut, om na de rust dan wel orde op zaken te stellen. De monsterscore was alleszins niet overdreven, want we waren op alle vlakken veel beter dat Glabbeek. Ondanks die mindere start is kampioen spelen nog steeds aan de orde.”

Lange autotripjes

Voor Mertens is het de tweede keer dat hij bij Tielt speelt. De aanvaller heeft er zowat zestig kilometer heen en terug voor over om van het Limburgse Kwaadmechelen naar Tielt-Winge te reizen. “In mijn carrière ben ik altijd spits geweest. Ik had steeds een neus voor doelpunten, al is de snelheid, nu ik volgende maand 40 word, uiteraard afgebot. Als twintiger scoorde ik mijn goals bij Meerhout, dat in de toenmalige vierde klasse speelde en nu opgedoekt is. Dan zakte ik al snel af naar Excelsior Vorst in de Antwerpse tweede provinciale. Ik maakte er nog wel mijn doelpunten, maar een echt succes werd dat niet: ik scheurde in Vorst twee keer in één seizoen mijn kruisbanden.”

Op zijn oude dag is Mertens als spits niet echt meer bezig met alleen maar scoren. “Ik wil vooral de jongere spelers begeleiden. Na mijn lange carrière heb ik daar voldoende ervaring voor.”

Aangeboden door onze partners