Groep kinderen bevrijd bij ‘joodse taliban’-sekte in Mexicaanse jungle

De Mexicaanse politie kwam de groep op het spoor na een eerdere ontvoeringszaak, waarbij twee kinderen (foto) gekidnapt werden bij hun moeder in New York. ©  ISOPIX

In Mexico heeft de politie een groep kinderen bevrijd uit de greep van een extremistische joodse sekte. Dat meldt de BBC.

jvhBron: BBC

De Mexicaanse politie viel vrijdagochtend binnen op het complex van de Lev Tahor-sekte in de jungle ten noorden van Tapachula, in het uiterste zuiden van het land nabij de grens met Guatemala. De kinderen werden daar snel gescheiden van de volwassenen, uit vrees dat ze anders gedood zouden worden om hen uit de handen van de buitenwereld te houden. De kinderen worden nu overgebracht naar familieleden in Israël. De politie was de groep van zo’n 50 mensen – die eerder al gevlucht was uit Guatemala – al langer op het spoor, na een andere ontvoeringszaak.

Lev Tahor – Hebreeuws voor ‘Puur hart’ – werd in 1988 opgericht in Israël. De groep staat bekend voor de extreme regels die ze haar leden oplegt. Zo is ze voorstander van kindhuwelijken, zijn er strenge lijfstraffen voor kleine overtredingen, en moeten meisjes vanaf 3 jaar oud zich volledig bedekken. Het leverde de groep de bijnaam ‘de joodse taliban’ op. Volgens het Israëlische gerecht gaat het om een gevaarlijke sekte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten