Grootste loopwedstrijd van dorp gaat op zoek naar de ‘kampioen van Retie’ (m/v)

“Retie Trail is en blijft een loopwedstrijd waar genieten centraal staat. Het competitieve komt op de tweede plaats“, zeggen Hanne Van De Sande, Staf Vandendungen en Wim Godschalk (rechts). © RR

RETIE, ARENDONK -

Hoewel sportief genieten in de natuur op de eerste plaats komt bij ‘trailrunning’, voegen de organisatoren van Retie Trail toch een competitie-element toe aan hun evenement. “We gaan op zoek naar de kampioen van Retie”, zegt Wim Godschalk (42) van de Arendonkse Atletiekclub (Arac).

Eddy Meulemans

In en rond het Prinsenpark in Retie vindt op zondag 23 oktober de vierde editie van de Retie Trail plaats. ‘Trailrunning’ is lopen over een lange afstand op onverharde paden in de natuur. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 8, 17 of 31 kilometer. Nieuw vanaf dit jaar is dat de snelste man en de snelste vrouw van Retie op elke afstand bekroond worden tot kampioen van Retie.

“Retie Trail is en blijft een loopevenement waar genieten centraal staat. Het competitieve komt op de tweede plaats”, benadrukt organisator Wim Godschalk. “Maar met meer dan vijfhonderd deelnemers zijn we wel de grootste loopwedstrijd van het dorp. Daarom vonden we het gepast om onze lokale hardlopers eens extra in de kijker te zetten door de snelste Retienaren op elke afstand, zowel bij de mannen als de vrouwen, te belonen met een eervolle titel. De winnaars en winnaressen mogen zich zo een jaar lang kampioen van Retie noemen.”

Geen rondjes

Welke afstand je ook kiest, je loopt altijd maar één (grote) tour. “Je loopt geen rondjes”, zegt Wim. “Meer dan 80% van het parcours zijn single tracks, dreven en andere onverharde paden. Wij zorgen voor elektronische tijdsopname en rijk gevulde bevoorradingsposten. Er zijn ook aparte runs voor kinderen en G-sporters.”

Het Prinsenpark blijft tijdens de wedstrijd gewoon toegankelijk voor andere joggers, supporters en wandelaars. (ema)

Retie Trail op zondag 23 oktober vanaf 10u in en rond het Prinsenpark in Retie. Inschrijven kan via www.retietrail.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten