Voetbal  2de Afdeling VV B FC Lebbeke - Belisia Bilzen 3-4

Ken Van Damme na nieuwe thuisnederlaag: “We verhuisden van de hemel naar de hel”

Ken Van Damme: “Drie individuele fouten werden afgestraft.” ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Euforie maakte zondag plaats voor treurnis in de Albert I Straat, waar de Lebbeekse aanvoerder Ken Van Damme ondanks een spectaculaire remonte opnieuw geconfronteerd werd met een nederlaag met het kleinste verschil. Lebbeke verloor met 3-4 van de Limburgers van Belisia Bilzen.

Wim Redant

Ken Van Damme probeert de omwenteling tegen Bilzen te kaderen, maar het valt de 33-jarige Lebbeekse defensieve middenvelder zwaar.

“We verhuisden van de hemel naar de hel”, zegt Van Damme. “We speelden geen slechte eerste helft, maar drie individuele fouten werden afgestraft zodat we tegen een schijnbaar hopeloze 0-3-achterstand aankeken. De conclusie daarbij is dat een reeks hoger toch alle foutjes worden afgestraft. We stroopten na de rust de mouwen op en kwamen onverwacht terug in de wedstrijd. Na onze eerste treffer zag je wat paniek in de Bilzense gelederen sluipen en we grepen onze kans. Na onze verrassende gelijkmaker trokken we vol enthousiasme op zoek naar een vierde doelpunt, maar we werden koud gepakt. Deze nederlaag is uiteraard geen prettige ervaring. Tegen Berchem gingen we in de slotfase onderuit door een vermijdbare strafschop en ook nu liep het in de slotfase mis na een vermijdbare tegengoal. Technisch en tactisch toonde Bilzen zich de betere ploeg, dat wel, maar op basis van enthousiasme en mentaliteit zorgden we voor een goede repliek. Met een vier op twaalf namen we als promovendus zeker geen rampzalige start, maar we moeten nog stappen zetten.”

Van Damme vertolkt als defensieve middenvelder een belangrijke rol, waarbij hij kan putten uit de tonnen ervaring die hij opdeed bij Eendracht Aalst op hoger niveau.

“In onze jonge ploeg moet ik op mijn centrale positie een leidersrol vertolken. Hopelijk moeten we dit seizoen niet te veel naar onderen kijken. Voor de seizoenstart konden we de concurrentie nog niet goed inschatten, maar inmiddels bleek toch dat Lebbeke zich telkens de evenknie toonde. Wie op voorsprong komt, zit doorgaans in een zetel. Zondag zagen de toeschouwers zeven goals, maar de meeste wedstrijden verliepen eerder gesloten. Toch is er wel degelijk een niveauverschil tussen tweede en derde afdeling. Je treft nu betere voetballers, er is een snellere balcirculatie en de efficiëntie voor de doelmond is hoger. Het komt erop aan dat hogere niveau zo snel mogelijk op te pikken.”

Van Damme werkt beroepshalve als magazijnier en verkoper in de Lebbeekse sportwinkel Topsport.

“Voetbal, werk en privé situeren zich in Lebbeke. Ik wil benadrukken dat we onze plaats in tweede afdeling verdienen. We zetten vorig seizoen een knalseizoen neer, maar botsten in de titelstrijd op een superieur Oostkamp. Via de eindronde lukte de promotie wel. Onze kern bleef samen zodat we verder kunnen borduren op de bestaande automatismen. We beschikken over voldoende kwaliteit om in onze nieuwe reeks mee te draaien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten