Voetbal 1ste provinciale SK Vlaamse Ardennen

Eindelijk loon naar werken voor Carl Deviaene en SK Vlaamse Ardennen: “Deze overwinning zorgt voor veel opluchting”

Carl Deviaene: “Wij hopen mee te draaien in de subtop en nu en dan eens te verrassen. Te beginnen al zondag in Zele.” ©  Geert De Rycke

Ronse -

De kogel is door de kerk: SK Vlaamse Ardennen heeft de eerste zege in het nieuwe seizoen beet. Afgelopen zaterdag werd Sint-Denijs met 3-1 wandelen gestuurd. Mathias Vanden Berghe trok zijn ploeg met twee doelpunten over de streep.

Freddy De Geest

SK Vlaamse Ardennen staat voor ambitie en dus stond er na de schamele twee op negen die uit de eerste drie wedstrijden werd gepuurd wel wat druk op de ketel.

“Tegen Kleit, dat na vier wedstrijden leider is, speelden we op de openingsspeeldag 1-1 gelijk en er zat meer in”, zegt Carl Deviaene, de altijd bijzonder nuchter analyserende trainer van Vlaamse Ardennen. “We verloren vervolgens in Haasdonk met 3-2 van een sterke ploeg. Van Heikant-Zele hadden we altijd moeten winnen, maar we bleven steken op een 1-1-gelijkspel. Met één puntje schiet je niets op. We moeten vertrouwen hebben in de kwaliteiten die de groep in zich heeft. Tot op heden zat het nog niet echt mee, maar dat keert wel. Op het einde van de rit is de balans altijd in evenwicht. Soms krijg je te weinig, maar in een andere match dan weer te veel.”

“Tegen Sint-Denijs was het niet eenvoudig om de punten thuis te houden. Bij een 2-0-voorsprong dachten we dat de buit binnen was, maar dat was verkeerd ingeschat. Na de aansluitingstreffer sloop er opnieuw twijfel in onze rangen. Dat blijft een werkpunt. Toen Mathias Vanden Berghe in de slotminuut het bevrijdende derde doelpunt scoorde, zorgde dat voor een geweldige ontlading. De vijf op twaalf zorgt voor gemoedsrust. Men mag ook niet vergeten dat we al tegen Kleit, Haasdonk en Heikant-Zele, drie ploegen uit de linkerkolom, speelden. Na Eendracht Zele volgen nog enkele kleppers en dan komen de op papier gemakkelijker opdrachten eraan.”

Zondag trekt SK Vlaamse Ardennen naar Eendracht Zele, een ploeg die buitenshuis van Kleit (5-2) en Melsele (4-2) verloor, maar voor eigen volk een foutloos parcours aflegde.

“In twee thuiswedstrijden scoorden ze acht keer. Met telkens twee goals in de uitwedstrijden erbij is het duidelijk dat ze over een trefzeker ploeg beschikken. Dat Zele een goed voetballende ploeg is, komt ons goed uit. Tegen dat soort teams komen we het best uit de verf. Het ideale scenario is dat we in Zele een tweede overwinning op rij laten optekenen. Als dat lukt, zijn we mee met het koppeloton. In deze reeks zitten negen nieuwkomers en dat zijn niet de eerste de beste ploegen. Eerste provinciale is dit seizoen veel sterker dan de vorige campagne. Veel ploegen zijn fel aan elkaar gewaagd. Het wordt een competitie met week na week verrassende resultaten. Kleit staat niet toevallig op kop. Ik schat Berlare en Haasdonk ook hoog in. Melsele staat onder zijn waarde geklasseerd en zal nog wel oprukken. Wij hopen mee te draaien in de subtop en nu en dan eens te verrassen. Te beginnen al zondag in Zele”, besluit Deviaene.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten