Voetbal  2de Provinciale B  Standaard Denderleeuw - VC Nokere-Kruishoutem 4-2

Koen Geerts met Standaard één gewonnen topper dichter bij doel: “Ik wil graag nog eens een titel vieren”

Koen Geerts: “Standaard is een familiale club met een trouw en groot supporterslegioen.”  ©  Johnny De Saedeleer

Denderleeuw -

Standaard Denderleeuw nam een feilloze start met een twaalf op twaalf, maar de titelfavoriet had afgelopen zondag wel de handen vol met Nokere-Kruishoutem. Centrale verdediger Koen Geerts nette de 3-2 en effende zo het pad naar de zege voor de roodwitten.

Wim Redant

“We staken de overwinning op zak, maar ik kan je verzekeren dat Nokere-Kruishoutem over een sterke ploeg beschikt die een certitude is voor de top drie”, zegt Geerts. “Nokere pakt uit met een indrukwekkend aanvalsduo. Bram Decuyper is een fenomeen als goalgetter, wat hij eerder ook al in eerste provinciale bewees. Met Guillaume Clinckemaillie heeft Nokere dan ook nog eens een tweede klepper in zijn rangen. Het was een blij weerzien, want we speelden samen kampioen bij Voorde-Appelterre in eerste provinciale. Als tegenstrever waren beide spitsen evenwel geen cadeau. We kwamen op achterstand, maar toonden ervaring en maturiteit. Van paniek was nooit sprake. Deze zege is een ferme opsteker. Op aangeven van Yves Kabanda devieerde ik de bal tegen de netten waardoor we met 3-2 op voorsprong klommen. We beschikken over meerdere spelers met een fantastische traptechniek die voor een gemeten voorzet kunnen zorgen. Naast Kabanda hebben ook Yannick Wagner en Kenneth Van Den Berghe een puntgave trap. De toeschouwers zagen tegen Nokere een uitstekende topper tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen.”

Met de komst van TK Meldert dient zich zondag een derby aan.

“Ik beschouw TK Meldert, naast Nokere-Kruishoutem, als onze grootste titelrivaal. TK Meldert speelde vorig jaar nog in derde provinciale, maar stelde een uitstekende kern samen. Overloop maar eens de namen en dan weet je dat Meldert over een topploeg beschikt. Bij Denderleeuw mogen we uiteraard evenmin mopperen. Zo kwamen er met Samuel Dhayer en Jelle Roelandt twee toppers van Olympia Burst bij.”

Denderleeuw strandde vorig seizoen in de eindronde, maar leverde opnieuw forse inspanningen om de poort naar eerste provinciale open te breken. Geerts werkt beroepshalve als pleiter aan de rechtbank, maar de Aalstenaar wil dit jaar op het veld de promotie rechtvaardigen met Denderleeuw.

“Standaard is een mooie club. Quentin Vanderheyden overtuigde me om de stap te zetten van Voorde-Appelterre naar Standaard Denderleeuw en die transfer werd een voltreffer. Standaard is een familiale club met een trouw en groot supporterslegioen. We zitten in een goede flow en moeten doorgaan op dat elan. Vorig seizoen staken Borsbeke en Zottegem erbovenuit, maar nu ruiken we onze kans. Een titel komt niet op bestelling, maar ik wil graag nog eens de champagne ontkurken zoals ik dat bij Voorde-Appelterre heb gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten