Drugscriminelen Flor Bressers en ‘Dikke Nordin’ ontkennen alle betrokkenheid bij vermeende ontvoeringspoging minister Vincent Van Quickenborne

Flor Bressers, de 35-jarige cocaïnebaas uit Lommel die momenteel in Zwitserland vastgehouden wordt, en drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ ontkennen dinsdag allebei dat ze iets te maken hebben met de vermeende ontvoeringspoging van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

mtm

LEES OOK. Slim, meedogenloos en extreem rijk: “Opgepakte cocaïnebaas Flor Bressers zit op gigantisch vermogen” (+)

Een groep van vier gewapende Nederlanders heeft afgelopen donderdag geprobeerd om minister Van Quickenborne te ontvoeren bij hem thuis in Kortrijk. De vier uitvoerders werden afgelopen weekend door de Nederlandse politie opgepakt in en rond Den Haag. Het gaat om vier mannen met de Nederlandse nationaliteit. Een van hen is een 48-jarige man met een strafblad, wegens poging moord en ontvoering. De vier zouden hun opdracht gekregen hebben van een topfiguur binnen de drugsmaffia.

Logischerwijze gaat het om een drugsbaron die door de Belgische justitie geviseerd wordt en in hechtenis zit. Een naam die circuleerde was Flor Bressers. De 35-jarige topcrimineel zit sinds februari in Zwitserland in de cel en ons land vraagt om zijn uitlevering.

De advocaten van Bressers, Hans Rieder en Yehudi Moszkowicz, hebben nu een verklaring online gezet waarin ze alle betrokkenheid van hun cliënt ontkennen. “We hebben kennis genomen van de mediaberichtgeving rond de verijdelde vermeende ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne”, zo staat te lezen in de mededeling. “In deze berichtgeving wordt onverholen gesuggereerd maar soms ook gesteld dat hij (een van de) opdrachtgever(s) van die actie is.”

“Volstrekt onmogelijk”

“Voor zover bekend is Bressers geen verdachte van deze vermeende ontvoeringspoging”, luidt het nog. “Desalniettemin wenst Bressers te benadrukken dat hij het idee van een ontvoering van een bewindsman of -vrouw uitdrukkelijk verwerpt en ontkent bovendien elke betrokkenheid. Voorts dient nog in rechte te worden vastgesteld of überhaupt sprake is geweest van een ontvoeringspoging. Bressers verblijft thans zeven maanden in Zwitserse detentie. Het is derhalve volstrekt onmogelijk voor hem om een dergelijke actie te verordonneren of daar anderszins bij betrokken te kunnen zijn.”

Bressers hoopt – bij monde van zijn advocaten – tot slot dat deze “premature en zeer lichtvaardige beschuldigende berichtgeving” over zijn persoon stopt. “Ze zijn onterecht en daardoor zeer schadelijk en laakbaar.”

LEES OOK. Waarom drugsmilieu het op onze justitieminister gemunt heeft: “Maar één rationele verklaring” (+)

Ook ‘Dikke Nordin’ ontkent

Naast Bressers viel ook de naam van drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ El Hajioui als mogelijke verdachte. Hij verblijft in Dubai, maar liet via zijn advocaten een verklaring verspreiden. Ook hij ontkent elke betrokkenheid. Zijn advocaat Hans Rieder, die ook de advocaat is van Bressers, vraagt samen met raadsman Louis R. De Groote om de “sensationele en fantasierijke schrijfsels te verwijderen en de heer El Hajioui niet langer onnodig in zijn rust te verstoren”.

“De heer El Hajioui distantieert zich ten volle van dergelijke praktijken ten aanzien van gezagsdragers die zich dagelijks inzetten voor de Belgische bevolking”, zo klinkt het. In de verklaring staat dat hij geen reden zou hebben om iets te ondernemen tegen Van Quickenborne aangezien hij niet in een uitleveringsprocedure zit, niet in de cel en ook op geen andere manier in het nauw gedreven wordt door Justitie.

‘Dikke Nordin’ duikt echter op in minstens drie grote drugsdossiers, waarin in totaal 41 jaar cel tegen hem werd gevorderd. “In de rechtszaken waarin hij betrokken is, zal hij op gepaste wijze zijn verdediging voeren bij monde van zijn raadslieden. Zoals het in een rechtsstaat behoort te gebeuren”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten