Voetbal 1ste provinciale RC Lauwe

Paleisrevolutie bij RC Lauwe, waar na T1 Vanheuverbeke en T2 Verbrugghe ook sportief verantwoordelijke Frénoi en bestuurder Windels opstappen: “We moeten nu de rangen sluiten”

Keeperstrainer Ringo De Paepe (m) blijft op post, maar T2 Swiftnick Verbrugghe (l) en T1 Angelo Vanheuverbeke (r) trokken de deur bij RC Lauwe achter zich dicht. © Bart Vandenbroucke

Menen -

De 1-4-nederlaag tegen Zedelgem bleef niet zonder gevolgen bij RC Lauwe, waar het inmiddels tot een paleisrevolutie kwam. Eerst stapten T1 Angelo Vanheuverbeke en T2 Swiftnick Verbrugghe op, daags nadien volgden sportief verantwoordelijke Christophe Frénoi en bestuurder (en ex-voorzitter) Jean-Marie Windels hun voorbeeld.

Fons Vandewynckele

Waar in een doorsneegezin een gebrek aan centen veelal het einde van het liefdesverhaal betekent, bepalen in het voetbal de resultaten – goed of slecht – vaak de sfeer. RC Lauwe begon met een 2-1-zege tegen Veurne niet onaardig aan het nieuwe seizoen in eerste provinciale, maar daarna volgden drie nederlagen tegen RC Waregem (3-0), WS Lauwe (0-3) en Zedelgem (1-4). RC Lauwe kan met 3 op 12 niet tevreden zijn. T1 Angelo Vanheuverbeke en T2 Swiftnick Verbrugghe trokken als eersten hun conclusies, een dag later gooiden ook sportief verantwoordelijke Christophe Frénoi en bestuurder Jean-Marie Windels de handdoek in de ring.

Gerechtigd correspondent (en trainer van de U12) Steven Deveugele krijgt nu heel wat werk op zijn bord. “Ik zal me deze week niet vervelen”, kon Deveugele er nog om lachen. “Ik wil benadrukken dat wij niets te maken hebben met het ontslag van Angelo Vanheuverbeke en Swiftnick Verbrugghe. Het is hun eigen beslissing, die wellicht beïnvloed werd door de tegenvallende resultaten. Maar ook al was de oogst mager, we stonden nog pal achter onze sportieve staf. Over het ontslag van Jean-Marie Windels en Christophe Frénoi wil ik me niet uitlaten. Je zou beter aan hen vragen wat de reden is.”

Hartinfarct

“Ik werp niemand een steen”, reageerde Christophe Frénoi. “Mijn ontslag is een beetje een combinatie van alles. Ik heb rust nodig en moet alles eens op een rijtje zetten. Ik ga zeker niet weg uit onvrede en draag RC Lauwe nog steeds in mijn hart. Momenteel heb ik het een beetje gehad met voetbal, maar je weet nooit wat de toekomst brengt.”

“De laatste tijd zaten we binnen het bestuur niet meer op dezelfde golflengte”, wilde Jean-Marie Windels kwijt. “Ik zag het alleszins niet zitten om in mijn eentje door te gaan. Ik heb in het verleden veel hooi op mijn vork genomen en veel nachten wakker gelegen. Ik hield er zelfs een hartinfarct aan over. Nu is het aan anderen om hun deel van het werk te doen.”

T1 Angelo Vanheuverbeke en T2 Swiftnick Verbrugghe waren niet bereikbaar voor commentaar.

Reactie van spelers

“Wij moeten nu zo snel mogelijk uit deze negatieve spiraal geraken”, besloot Deveugele. “Zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar Diksmuide, maar we hopen dat de spelers voor een passende reactie zorgen. Vóór de dinsdagtraining zullen we de spelers toespreken, waarna ik samen met keeperstrainer Ringo De Paepe de training voor mijn rekening zal nemen. Donderdag is belofte-trainer Jens Vandenberghe aan zet. We moeten nu dringend de rangen sluiten en op zoek gaan naar nieuwe trainers en een nieuw elan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten