Dario Van Der Heyden kan na aanvallende koers leven met nieuwe tweede plaats: “Anoniem in het peloton mee peddelen heeft nog nooit iemand sterker gemaakt”

De weg of het veld? Dario Van Der Heyden weet het ook zelf nog niet. “Ik ben er nog niet uit in hoeverre ik wil blijven veldrijden.”  ©  Geert Tresignie

Dario Van Der Heyden kleurde afgelopen zaterdag mee de juniorenkoers in Herne, maar in de slotronde moest de 18-jarige tweedejaarsjunior uit Liedekerke Tyler Desmet laten voorgaan op weg naar de overwinning. Zo blijft zijn zegeteller op één staan na een overwinning in Erpe.

Wim Redant

Vorige week strandde Van Der Heyden na een lastige koers al op de tweede plaats in Sint-Antelinks. Dat scenario ontspon zich zaterdag opnieuw in Herne, toen de crosser van AA Drink Young Lions stevig aan de boom schudde.

“In de vierde ronde ben ik in de aanval getrokken”, zegt Van Der Heyden. “Net als in Sint-Antelinks lagen er ook in Herne wel wat hoogtemeters op het parcours en dat speelt in mijn kaart. Een selectieve omloop zie ik toch als een bondgenoot. In de voorlaatste ronde beende Tyler Desmet me dan bij en op de slotklim moest ik lossen. Ik betaalde de tol van de energie die ik verspilde tijdens mijn lange solo, al heb ik tegelijk geen greintje spijt over mijn aanval. Als ik in het peloton was blijven zitten, was ik in de finale mogelijk nooit meer weggeraakt. Anoniem in het peloton mee peddelen heeft nog nooit iemand sterker gemaakt. Door offensief te koersen, ontwikkel ik me als renner. En dat is nog toch de bedoeling bij de juniores.”

Interesse van Van Eyck Sport-Josan-TLD

Volgend seizoen maakt Van Der Heyden de overstap naar de beloften. Het Wambeekse Van Eyck Sport-Josan-TLD toont interesse in de Liedekerkenaar, maar die moet zelf nog het een en ander op een rijtje zetten. “Ik heb nog geen knopen doorgehakt. Ik heb mijn diploma LO en sport op zak en trek straks wellicht naar de politieschool voor een opleiding. Maar vooral: ik ben er ook nog niet uit in hoeverre ik wil blijven veldrijden. In december en januari wil ik zeker wat crossen meepikken. Met behulp van Michael Heymans, die destijds nog met mijn vader koerste en me al een hele carrière volgt, ben ik me daarop aan het voorbereiden. Het wordt opboksen tegen profs en sterke beloften die een hoog niveau halen. Afhankelijk van mijn evolutie plan ik volgend jaar nog eens een volledig crossseizoen.”

Op de weg deed Van Der Heyden het dit seizoen alvast niet onaardig. “Ik eindigde twee keer op rij tweede, maar er volgen nog kansen. Ik ben best trots op mijn zege in Erpe, waar ik Victor Hannes naar de tweede plaats verwees, een renner die vorig weekend derde werd in Jemeppe en die volgend jaar naar Intermarché - Wanty-Gobert trekt. Ook in de etappes van de driedaagse van Vermarc en de Ardense Triptiek kwam ik goed voor de dag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten