Basketbal Top Division 2 Falco Gent

Jasper Ünal richt focus met Falco Gent nu weer op competitie na bekerduel: “We mikken naar de top”

Jasper Ünal: “In Gent kan ik basketbal beter combineren met mijn studies Handelsingenieur aan de plaatselijke universiteit.”  ©  NDM

Gent -

Na de meer dan eervolle 77-90-nederlaag tegen Circus Brussels in de 1/16de finale van de Beker van België van afgelopen weekend, richt Falco Gent de pijlen weer op de competitie. Een verplaatsing naar Geel kan en moet misschien wel voor een twee op twee zorgen.

Johan Gaudissabois

Er was veel publiek en aardig wat sfeer in het Sint Janscollege voor de bekertopper van Falco tegen Circus Brussels, de profploeg uit eerste klasse. Ondanks de al bij al nipte nederlaag is Jasper Ünal toch niet helemaal tevreden.

”Ik denk dat er meer inzat”, zegt Ünal. “Bij de rust was bij een 36-38-stand nog alles mogelijk, maar bij het begin van de tweede helft waren we niet optimaal bij de les en kregen we prompt een aantal driepunters om de oren. Een tienpuntenkloof was meteen het resultaat. Het pleit hoe dan ook voor ons dat we bij deze achterstand een knop konden omdraaien en er opnieuw een match van konden maken. Al bij al mogen we fier zijn op onszelf.”

De competitie startte Falco zeer goed met uitwinst bij titelfavoriet Bavi Vilvoorde.

“De twee reeds neergezette resultaten sterken me in de overtuiging dat er dit jaar meer dan ooit een plaats aan de top van derde klasse voor ons inzit. De team chemistry is er al, we willen spelen voor elkaar en zijn mentaal heel weerbaar. Uiteraard besef ik dat iemand als Robbe Van den Bossche momenteel uitzonderlijk sterk bezig is, maar hij is niet de enige. Dat we met Jeffrey Brown een nieuwe coach hebben, vraagt wellicht voor de anciens bij ons enige aanpassing. Voor mij speelt dat niet. Ik speelde daarvoor twee jaar in Oostende. Dat is niet echt meegevallen, maar ik bekijk het positief. Ik leerde ik er sowieso veel bij, maar in Gent kan ik basketbal beter combineren met mijn studies Handelsingenieur aan de plaatselijke universiteit. Ik moet toegeven dat ik Geel, de eerstvolgende tegenstrever, niet echt goed ken, maar als je van Vilvoorde kan winnen, moet dat ook op Geel lukken”, besluit Ünal.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent