Voetbal  4de provinciale A  VC Groot-Dilbeek B

Van derde afdeling naar vierde provinciale, trainer Eric Jacques zette forse stap terug naar Groot-Dilbeek B: “Ik werk nu eenmaal graag met jeugd”

Eric Jacques. “Ik werkte ooit als scout voor Henk Houwaart. Later zie ik me trouwens opnieuw de draad als scout opnemen, maar nu focus ik liever op mijn taak als coach.” ©  Geert Tresignie

Na een nieuwe 8-0-zege tegen Lennik B prijkt Groot-Dilbeek B met zestien op achttien helemaal bovenaan in vierde provinciale A. Coach van de kopploeg: Eric Jacques. De 54-jarige trainer maakte in het tussenseizoen een verrassende switch met zijn overgang van derdeklasser Stokkel naar vierdeprovincialer Groot-Dilbeek B, maar voorlopig pakt de mayonaise wonderwel.

Wim Redant

“Mijn eerste kans als hoofdcoach kreeg ik destijds bij het Oost-Vlaamse Eendracht Houtem in tweede provinciale”, zegt Jacques, die beroepshalve werkt bij Mazda als controleur van de wisselstukken bij Mazda. “Bij Hekelgem was ik nadien T2 toen we de titel veroverden in vierde provinciale. Ik werkte ook meerdere jaren als scout voor Henk Houwaart. Later zie ik me trouwens opnieuw de draad als scout opnemen, maar nu focus ik liever op mijn taak als coach. De voorbije drie jaar was ik aan de slag bij het Brusselse Stokkel. Twee jaar lang stond ik aan het roer van de B-ploeg in tweede provinciale. Vorig jaar schoof ik door naar de A-ploeg in derde afdeling. Helaas verliep de samenwerking met het bestuur er allesbehalve optimaal. Al koester ik op langere termijn nog steeds wel de ambitie om aan de slag te gaan in eerste of tweede provinciale.”

Met zijn keuze voor Groot-Dilbeek B kwam Jacques plots helemaal in de onderste regionen van het voetbal terecht. “Ik werk graag met jeugd. In die optiek nam ik in Dilbeek de handdoek ook op. Ik beschik hier over een talentvolle groep met veel talentjes. Killian Van Damme is zo’n ruwe diamant die ik graag achter de spitsen laat spelen, ook al is hij pas zestien en speelt hij zelfs nog bij de U17. Op training zie ik trouwens een jonge groep met honger en een grote luisterbereidheid.”

Examens als kwelduivel?

Vorig jaar eindigde Groot-Dilbeek B al als tweede, hier en daar wordt de ploeg dit seizoen getipt als titelkandidaat. “Vorig jaar kostte een nederlaag op de slotdag de titel en tevens de promotie. Maar misschien is een bijkomend seizoen vierde provinciale niet slecht voor de ontwikkeling van de jonkies. Zes spelers maakten de overstap van de U19, waar ze trouwens ook tweede eindigden. Dit seizoen bekijk ik het liever van match tot match. Uiteraard koesteren we de ambitie om door te stoten naar derde provinciale, maar examens aan de hogeschool en de universiteit kunnen straks stokken in de wielen steken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten