IJshockey BeNe League 

Jeffie Versin en jonge Leuven Chiefs beginnen met veel ambitie aan nieuwe seizoen: “In de beker gaan we voor de finale, in de competitie mikken we op de play-offs”

De mannen van Leuven Chiefs die het dit seizoen gaan moeten waarmaken. ©  Vel

Met zaterdag een thuiswedstrijd tegen het Nederlandse Den Haag en zondag een bezoek aan Mechelen begint ook ijshockeyclub Leuven Chiefs komend weekend aan de competitie. Jeffie Versin en co. zouden dit seizoen graag de finale van de Belgische beker halen en mikken ook in de BeNe League zo hoog mogelijk.

Stefan Van De Weyer

De 22-jarige Versin begon op zijn vierde te schaatsen, tussen zijn zesde en achtste zette hij zijn eerste ijshockeystappen op gladde ondergrond. De vastgoedmakelaar bij Syus Housing traint sinds zijn vijftiende mee met de eerste ploeg. Hij speelde enkele jaren als winger, maar mag het nu in de eerste ploeg als center proberen waar te maken.

“Tijdens onze voorbereiding speelden we vijf oefenmatchen, waaronder twee tegen Franse tegenstanders”, zegt Versin. “Met verschillende nieuwe spelers moesten we er nog even inkomen. Vooral afgelopen zaterdag tegen Valenciennes was het pittig. We stonden tegenover een volwassen ploeg, terwijl wij een jong team zijn met daarin nogal wat studenten. We hadden het moeilijk tot op het einde, maar hielden het lange tijd op 4-5. Pas in de slotminuten werd het dan nog 4-7, een beetje een overdreven uitslag. Daarna oefenden we ook nog tegen Mechelen, een van onze grootste rivalen. Die partij wonnen we met 8-3, we hebben hen dus al eens laten zien hoe het seizoen zal verlopen.” (lacht)

Verre verplaatsingen

De voorbereiding verliep dus best positief, maar waar mogen Versin en Leuven straks de lat leggen? “Als ploeg willen we jaarlijks groeien en zo hoog mogelijk eindigen. In eigen land zal Luik de moeilijkste tegenstander blijven. In de beker hopen we de finale te bereiken. De BeNe League is voorlopig een beetje afwachten, daar mikken we om te beginnen op play-offs. De clubs in Nederland beschikken nu eenmaal over meer kapitaal en ervaring. Bovendien zijn ook de grote afstanden niet altijd even makkelijk. Soms moeten we vrijdagmiddag vertrekken om die avond een duel te spelen in Den Haag of Heerenveen, we zijn dan pas ’s nachts rond vier uur thuis om enkele uren later opnieuw te spelen in het eigen Leuven. Dat is best zwaar, maar we zouden het niet meer anders willen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten