Voetbal 4de provinciale C Elewijt B

Lander Lagae ontneemt met late goal ex-ploeg Eppegem B leidersplaats: “Pas na enkele pinten aan de toog zat de vriendschap weer goed”

Lander Lagae. “Dat die late gelijkmaker van mijn voet kwam, was uiteraard geweldig.”  ©  Kms

Het leek er zondag lange tijd op dat Eppegem B zich samen met twee andere Zemstse teams, Weerde en Hofstade, aan kop van het klassement in vierde provinciale C zou nestelen met het maximum van de punten. In blessuretijd stak die vierde Zemstse ploeg, Elewijt B, daar echter een stokje voor met een late gelijkmaker van Lander Lagae.

Bart Devaere

“Dat die late gelijkmaker van mijn voet kwam, was uiteraard geweldig”, sprak Lagae na de wedstrijd. “Ik heb in Eppegem een tweetal seizoenen gespeeld in de B-ploeg, samen met jongens als Peter Beerens, Wouter Keulemans en Gregory Coppens. Zij konden eerst niet echt lachen met die gelijkmaker, maar na enkele pinten aan de toog zat de vriendschap toch weer goed. (lacht)

Zoals wel vaker het geval was, stond de wedstrijd tussen Eppegem en Elewijt ook nu weer bol van de emoties en spanning. “Geen van beide teams wil afgaan voor de tegenstander en vele jongens kennen elkaar ook van buiten het voetbal. Dat maakt zo’n match nog aangenamer om te spelen. Ikzelf ben beginnen te voetballen in Elewijt en verhuisde op 20-jarige leeftijd op aandringen van wat kameraden voor twee seizoenen naar Eppegem. Na twee seizoenen keerde ik terug, want het Elewijtse bloed begon toch tegen te pruttelen. Elewijt is een erg bijzondere club die in geen tijd een enorme opgang heeft doorstaan.”

Ambities voor A-ploeg begraven

In het verleden had Lagae nog wel ambities voor de A-ploeg van Elewijt, maar die heeft hij nu toch begraven. “Ik ken mijn mogelijkheden en eerste provinciale lijkt toch al een beetje als voetballen bij de grote jongens. Daartegenover staat dat we in de B-ploeg een prachtige vriendengroep hebben opgebouwd. Dankzij karakter en kameraadschap kunnen we met deze bende ook eens stunten, zoals afgelopen zondag dus het geval was. Ik kwam pas een kwartier voor tijd op het veld als aanvallende rechtsachter en toen Joren Van Loock in de 92ste minuut de bal vanop links schitterend voor doel bracht, greep ik mijn kans om uit te halen. De vreugde was enorm. We hebben dit punt gevierd als een zege. Tenslotte was het toch ook het eerste puntenverlies van Eppegem en die pluim staat voor dit seizoen mooi op onze hoed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten