Voetbal  2de provinciale A  KHO Huizingen

Nieuwkomer Yannick Asselman heeft zich met vier goals in vier matchen goed aangepast aan tweede provinciale: “Huizingen had me al twee keer eerder gevraagd, dit keer was het nu of nooit”

Yannick Asselman was goed voor drie goals. “Vorige week lukte niets, nu lukte gewoon alles.”  ©  GEERT TRESIGNIE

Tweedeprovincialer Huizingen was afgelopen zaterdag met 4-1 te sterk voor promovendus Borchtlombeek. Met dank aan Yannick Asselman. De 29-jarige aanvaller ruilde na een knalseizoen Oetingen voor Huizingen en was zaterdag goed voor drie doelpunten.

Wim Redant

“Vorige week lukte niets, nu lukte gewoon alles”, straalde de leraar lichamelijke opvoeding. “Vorige week trof mijn spitsbroeder Maarten Roothooft drie keer raak, terwijl ik alle kansen verknoeide. Nu kregen we het omgekeerde scenario. Maarten en ik blijken dus best compatibel.” (lacht)

Vorig seizoen in Oetingen trof Asselman 23 keer raak, terwijl hij wegens een blessure nochtans amper twintig matchen speelde. “Ik voel nog steeds een hechte band met Oetingen en ging dit seizoen al twee keer kijken. Mijn vorige spitsbroeder Danny De Buyst zou vertrekken naar Lembeek, maar bleef uiteindelijk toch aan boord. Zelf word ik straks dertig jaar en ergens was het dus nu of nooit om mijn kans in tweede provinciale te wagen. Voorzitter Fabrice Picard en coach Dimitri Meerts kwamen me twee keer scouten en nadat Huizingen ook in het verleden al twee keer aan mijn mouw had getrokken, ging ik dit keer overstag. Mijn eerste hattrick in tweede provinciale heb ik alvast beet. Met vier goals in vier matchen mag ik niet klagen. Voor de seizoenstart werden we hier en daar nog als degradatiekandidaat gezien, maar intussen prijken we op de zesde plaats. De top zes is volgens mij ook best mogelijk.”

Zeker omdat Huizingen ook nog een handvol spelers mist. “Naast onze spelverdeler Dario Grazini wachten we ook nog op de terugkeer van Timo Goossens, Nolan Vermeir, Sammy Van Den Bossche en Jan Wastiau. Zelf ben ik vooral aangewezen op mijn werkkracht. Mijn broer Arnaud is technisch sterker en heeft meer vista dan ik, maar ik ben wel tweevoetig en karaktersterk.”

Actief in het tennis

Asselman is ook een begenadigd tennisser, maar de voetbalschoenen kregen intussen de voorkeur op het tennisracket. “Ik sla nog weleens een balletje en trek me nog steeds goed uit de slag, maar het was toch vooral de coronacrisis die me naar het tennis dreef. Intussen run ik met twee vennoten wel twee tennisclubs. In Aalst organiseren we tijdens de zomer alle tennisevenementen op Beukenhof, terwijl we in de winter uitwijken naar De Snas. In Erpe-Mere zetten we de schouders onder Tennisclub Sportina.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten