Leerlingen mogen zelf kiezen tussen recreatieve jogging of echte loopwedstrijd

Alle 700 leerlingen van de drie basisscholen in Retie namen deel aan de scholenveldloop. © Gemeente Retie

RETIE -

Meer dan zevenhonderd leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar in Retie hebben in gemeentepark Boesdijkhof deelgenomen aan een grote scholenveldloop. De kinderen konden zelf kiezen hoe ze de veldloop aanvatten: als een recreatieve jogging, puur voor het plezier, of als een echte loopwedstrijd.

Eddy Meulemans

“Dit jaar legden we meer dan ooit de nadruk op plezierbeleving”, zegt Hans Cools, sportfunctionaris in Retie. “Zo deden we als opwarming enkele plezante atletiekspelen en estafettes met de kinderen. En omdat niet iedereen graag de competitie aangaat, konden ze bij de start kiezen tussen een recreatieve jogging of een loopwedstrijd met einduitslag per leeftijd.”

Drie basisscholen

Alle leerlingen van de drie basisscholen van Retie trokken hun loopschoenen aan, zowel van vrije basisschool Trapop als de gemeentelijke basisscholen van Retie-centrum en Schoonbroek. De scholenveldloop was een gezamenlijke organisatie van de sportdienst van Retie, de lokale basisscholen, de Schoolsportfederatie, Sport Vlaanderen en Schoenen Torfs. (ema)

Als opwarming deden de kinderen enkele plezante atletiekspelen en estafettes. © Gemeente Retie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten