Gastenlijst ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ is bekend, en deze keer zijn er evenveel mannen als vrouwen

© © VRT - Joost Joossen

Het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan, dat van start gaat op zaterdag 15 oktober, heeft deze keer evenveel mannen als vrouwen in de aanbieding.

Tom Vets

Thomas Vanderveken had het de voorbije jaren vaak moeilijk om vrouwen te overtuigen langs te komen. Maar deze keer trapt hij zowaar deze jaargang af met drie dames op rij. De eerste is strafpleiter Nina Van Eeckhaut. Daarna komen lingerieontwerpster Murielle Scherre en juriste en pedagoge Ingrid De Jonghe. Later in de reeks schuift nieuwscorrespondente in Londen Lia van Bekhoven aan en in december komt actrice Marie Vinck langs. Leuk weetje is dat enkele jaren geleden ook al haar moeder Hilde van Mieghem te gast was.

Voor het mannelijke tegengewicht zorgen acteur en tv-maker Joris Hessels, danser en verhalenverteller Ish Ait Hamou, Jacques Vandermeiren (CEO Port of Antwerp-Bruges), David Van Reybrouck (cultuurhistoricus) en Sidi Larbi Cherkaoui (choreograaf).

Aan het concept van het programma wijzigt ook in het 12e seizoen verder niets. Aan de hand van negen beeldfragmenten vertellen de gasten wat hen raakt en inspireert. Vanderveken is zich al enkele maanden volop aan het inlezen. “De voorbereidingen voor Alleen Elvis Blijft Bestaan zijn pittig, maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen. Dit programma wil ik blijven doen tot het einde van mijn carrière.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook