Ivo Van Hove waagt zich aan musicalklassieker in opmerkelijke samenwerking

© AFP

Regisseur Ivo Van Hove (63) slaat de handen in elkaar met de bekende Nederlandse theaterproducent Albert Verlinde. Samen tekenen ze voor een nieuwe versie van Jesus Christ Superstar. Die gaat begin 2024 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Tom Vets

Eén van de allerpopulairste musicals ooit, op muziek van Andrew Lloyd Webber, ging in première in 1971 in Londen. Al twee jaar later volgde er een verfilming. De samenwerking tussen de twee heren is opmerkelijk. Van Hove maakt immers altijd gesubsidieerde projecten, terwijl Verlinde commercieel theater maakt. Maar in een reactie zeggen de heren dat het niet meer van deze tijd is om daar een scheiding tussen te trekken.

Voor Van Hove is het regisseren van musicals niet nieuw. In 2000 maakte hij de musical Rent voor Joop van den Ende. In 2020 ging op Broadway een nieuwe bewerking van West Side Story in première.

Het is niet toevallig dat de heren samenwerken. Tijdens de Nederlandse productie van de Bowie-musical Lazarus, waaraan Ivo meewerkte, was Verlinde nog directeur van Stage Entertainment, intussen heeft hij zijn eigen productiebedrijf.

Aangeboden door onze partners