“Voormalig topman Infrabel Luc Lallemand wordt vervangen aan hoofd Franse spoornetbeheerder”

 ©  BELGA

Luc Lallemand, jarenlang de topman van spoornetbeheerder Infrabel, zal volgens het Franse vakblad Mobilettre vervangen worden aan het hoofd van SNCF Réseau. De nummer twee van de beheerder van de Franse spoorlijnen, Matthieu Chabanel, zou hem vervangen. De beslissing moet woensdag vallen tijdens een buitengewone raad van bestuur.

mtmBron: BELGA

Lallemand staat sinds maart 2020 aan het hoofd van SNCF Réseau. Het ministerie van Transport in Parijs en SNCF Réseau wensten niet te reageren bij Mobilettre. Het Franstalige weekblad Trends Tendances kreeg het nieuws bevestigd.

Volgens Mobilettre paste Lallemand een wet uit 2018 over de hervorming van het Franse spoor strikt toe, net als richtlijnen van de Franse overheid en toenmalig transportminister Elisabeth Borne, de huidige premier, dat de spoornetbeheerder vanaf 2024 een positieve kasstroom moet voorleggen. Daarom kan er geen geld gaan naar bepaalde projecten of projecten die de budgetten overschrijden. Daardoor zou Lallemand, nog steeds volgens het vakblad, in aanvaring gekomen zijn met meerdere verkozen politici.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten